Volledig scherm
De Christus Koningkerk © Bert Jansen

Christus Koning Veldhoven krijgt heel nieuw gezicht

VELDHOVEN - Het pastorale team en bestuur van de parochie Christus Koning krijgen de komende maanden een nieuw gezicht. Per 1 september is door het bisdom de nieuwe pastoor Frank As benoemd. 

Tijdens zijn installatie op zondag 10 september in de Christus Koningkerk wordt afscheid genomen van deken René Wilmink. Naast waarnemend pastoor was hij tevens voorzitter van het bestuur.

Pater Malaka moet op zondag 27 augustus afscheid nemen van de parochie. Na elf jaar in Nederland roept zijn Indiase congregatie Heralds of Good News hem terug naar zijn vaderland. Het bisdom doet zijn best om een vaste opvolger voor hem te vinden. Emeritus-pastor Jos van Doorn zal naar verwachting doorgaan met invallen als voorganger in de liturgie.

Om verschillende redenen verlaten Lucas Buiting (vice-voorzitter), Kitty Tholen (secretariaat en waarnemend penningmeester) en Ed Arons (communicatie en evangelisatie) het bestuur. Kitty Tholen blijft wel aan het bestuur verbonden en gaat de nieuwe functie van hoofd secretariaat vervullen binnen de parochie. Ook Ed Arons blijft actief binnen Christus Koning als verantwoordelijke voor de communicatie. Er lopen momenteel gesprekken met diverse kandidaten om een nieuw bestuur te vormen.