Volledig scherm
PREMIUM
CityFest Veldhoven © Foto van de Meulenhof/Dave Hendr

CityFest blijft met kunst en vliegwerk de regen de baas in Veldhoven

VELDHOVEN - De tweede editie van CityFest, de opvolger van het bekende Cult & Tumult, hield dit weekeinde met kunst en vliegwerk de kop boven water. Met 600 vierkante meter aan overkappingen en aanpassingen in het programma bood het cultuurfestival, in en rond het Veldhovense CityCentrum, een gevarieerd programma. 

Honderden keren werden de weer-apps gecheckt door de organisatie. Waar in Nederland het slechte weer leidde tot een reeks van afgelastingen, trokken de heren achter CityFest door. Dat leidde tot het gedeeltelijk overdekken van de pleinen zodat bezoekers, en artiesten, toch nog redelijk droog het festival konden beleven. 

  1. ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    ASML boekt orders voor 5 miljard in één kwartaal en stevent af op recordjaar

    VELDHOVEN - ASML heeft in het derde kwartaal voor 5,11 miljard euro aan orders ingeboekt, de hoogste score ooit. Daarnaast zegt het bedrijf voor het lopende kwartaal een omzet van 3,9 miljard euro te boeken. Hiermee stevent ASML af op een recordjaar met een omzet van circa 11,7 miljard euro. ASML heeft in de cijfers aanleiding gezien een extra dividend uit te keren aan de aandeelhouders van 1,05 euro per aandeel.