Volledig scherm
Foto ter illustratie. © DG

Controle illegale bewoning vakantiepark Molenvelden in Veldhoven: 80 procent lijkt illegaal bewoond

updateVELDHOVEN - De gemeente Veldhoven heeft woensdag 126 van de 190 chalets van vakantiepark Molenvelden in Veldhoven op illegale permanente bewoning gecontroleerd. 80 procent lijkt permanent bewoond, concludeert de gemeente.

,,De gemeente Veldhoven wil dat vakantieparken worden gebruikt waar ze voor bedoeld zijn, namelijk recreëren”, liet burgemeester Marcel Delhez woensdagochtend weten. De gemeente gedoogt bewoning van een vakantiewoning tot 6 maanden. Langer is niet toegestaan.

Het is niet zo dat bewoners meteen moeten vertrekken. Een woordvoerder van de gemeente sprak over ‘een globale schouw’. ,,We willen naar een situatie toe dat parken alleen gebruikt worden om te recreëren”, zei zij. Uiteindelijk moeten illegale bewoners dus wel nieuw onderdak vinden.

De Veiligheidsregio controleerde of de chalets voldoen aan de eisen voor brandveiligheid. In een aantal gevallen was sprake van een brandonveilige situatie. Maatschappelijk werk was ter plaatse om bewoners indien nodig te begeleiden. Zes mensen maakten daar gebruik van.

Volgens een projectleider van de gemeente volgen later nog controles op kleinere schaal. De kans is aanwezig dat ook een grote controle volgt op 't Witven in Veldhoven. De eigenaar van Molenvelden werd bij aanvang van de actie verwittigd door de gemeente. Hij wilde niet reageren.