Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: gebruikte lachgaspatronen. © David van der Heeden

Creatief verbod op lachgas in Veldhoven

PollVELDHOVEN - Politie en verslavingszorg maken zich zorgen over het toenemende gebruik van lachgas door jongeren. De gemeente Veldhoven gaat het gebruik op straat nu verbieden. 

Lachgas is legaal. Ertegen optreden is moeilijk. Veldhoven heeft nu een creatieve oplossing bedacht: het past de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan. Met een paar regels in de APV wordt het gebruik van lachgas in de openbare ruimte verboden bij hinder voor mens of milieu. Voor zover bekend is Veldhoven de eerste gemeente in Zuidoost-Brabant die voor zo'n verbod kiest. 

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."
  2. WOZ-waarde breekt alle records: Deurne koploper in Zuidoost-Brabant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    WOZ-waar­de breekt alle records: Deurne koploper in Zuid­oost-Bra­bant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    De gespannen huizenmarkt is te voelen in de gemiddelde WOZ-waarde voor huizen. De gemeentelijke taxatie steeg dit jaar met bijna 8 procent ten opzichte van een jaar eerder, naar 248.000 euro. Dit is het hoogste niveau ooit én de hoogste stijging sinds jaren, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Deurne steeg de WOZ-waarde vergeleken met 2018 zelfs met 10,7 procent, de hoogste stijging in Oost-Brabant.