Volledig scherm
John Schellekens en vader Janus op het nieuwe terras voor uitgaanscentrum De Kers. © Rene Manders

De Kers in Oerle in Veldhoven vreest parkeeroverlast

VELDHOVEN - Uitbater John Schellekens van de Kers in Oerle verwacht grote parkeerellende als buurcafé-restaurant Oers Gezellig uitbreidt zonder dat er extra parkeerplaatsen worden aangelegd.

Uitbater John Schellekens van de Kers stapte naar de Raad van State in de hoop dat die nog wat kan doen aan de uitbreidingsvergunning voor Oers Gezellig. Volgens Schellekens is hij niet tegen de uitbreiding van zijn overbuurman. "Ik ben niet tegen de uitbreiding. Hij graaft nu een kelder en wat mij betreft maakt hij er één van 500 vierkante meter. Al plaatst hij honderd extra tafels in het restaurant, dat kan mij niets schelen. Alleen als er te weinig parkeerplaatsen voor alle bezoekers aan het centrum zijn dan is het een probleem."

Rijk rekenen

Volgens de woordvoerster van de gemeente Veldhoven zijn er voldoende parkeerplaatsen op het eigen terrein van Oers Gezellig gepland. En als er nog een tekort is dan zijn er nog meer dan voldoende parkeerterreinen in de buurt, zoals bij de kerk en bij de bank. De uitbater van De Kers vindt dat de gemeente zichzelf rijk rekent en de zaken gunstiger voorstelt dan in werkelijkheid zal blijken. Om die reden eiste de Veldhovenaar op zijn minst aanvullend onderzoek naar het mogelijke parkeertekort in het centrum van Oerle.

Oers Gezellig-uitbater Geert van Loon zei geen enkel probleem te voorzien. Hij zei er zeker van te zijn dat de Raad van State zijn uitbreidingsplan goedkeurt. "Het enige dat ik er over wil zeggen is dat Oers Gezellig de allermooiste uitgaanstent van Veldhoven wordt."

De uitspraak volgt over enkele weken.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.