Volledig scherm
DJ duo Lampegastuh

DJ-duo uit Eindhoven en Veldhoven wint Party Award

VELDHOVEN/EINDHOVEN - De Veldhovense dj Jordy Graat (28) heeft woensdagavond samen met zijn Eindhovense collega Gert-Jan van der Zee een Party Award gewonnen. Het duo won met hun nieuwe dj-act ‘de Lampegastuh’ de prijs voor Best Opkomende Party Act van 2016. De dj’s kregen meeste stemmen van het publiek.

De act is ontstaan als een uit de hand gelopen geintje. De dj’s traden wel vaker samen op, maar stonden dan op de programmering als Jordy en Gerrit. “Alsof we uit de boerenschuur in Bladel kwamen. Daar moesten we iets op verzinnen, dus na een middag brainstormen kwamen we op de Lampegastuh. Die hadden we eigenlijk alleen maar bedacht voor Lakedance en Majestic. Dat we ook daadwerkelijk boekingen zouden krijgen, hadden we nooit gedacht”, aldus Jordy Graat.

Awards
De Lampegastuh draaien commerciële, herkenbare muziek waarbij ze zorgen voor interactie met het publiek. Jordy Graat won zelf in 2009 de Party Award in de categorie Populairste Opkomende Party DJ. Nu werd Graat 13e in de categorie Populairste Dj van Nederland, zijn broer Dominic eindigde op de 23 e plaats. Lampegastuh-collega Gert-Jan van der Zee werd met zijn café Costa de Populairste Locatie van Zuid Nederland en Populairste Feestcafé van Nederland.