Volledig scherm
PREMIUM
In onder meer Zandoerle deed schrijver Roger Rapoport (rechts) met Jan Bressers inspiratie op om een script te schrijven voor een theaterstuk dat zich deels in Veldhoven afspeelt. © Bert Jansen

Dolen door Veldhoven voor script

VELDHOVEN - De Amerikaan Roger Rapoport bezocht afgelopen weekeinde ons land. De schrijver en filmproducer uit Michigan gaat het script schrijven van een theaterstuk over de novelle Old Heart van schrijver Peter Ferry. Een deel van het verhaal speelt zich af in Veldhoven.

Enkele weken terug ging bij Jan Bressers van de Stichting Zeelst Schrijft Geschiedenis de telefoon. Aan de lijn de Amerikaan Roger Rapoport die een fiks aantal verhalen, boeken en drie films op zijn naam heeft staan. Via de VVV in Veldhoven was hij naar Bressers doorverwezen. ,,Ik zocht iemand die veel wist over de geschiedenis van Veldhoven. Met hem wil ik locaties bezoeken die in de novelle Old Heart van Peter Ferry uit 2015 staan beschreven", legt de Amerikaan zaterdag uit als hij samen met Bressers de Brink in Zandoerle bekijkt.