Volledig scherm
Tim Albers © Wielervereniging

Drie werknemers ASML in Veldhoven omgekomen bij ongeluk in de VS

VELDHOVEN - Bij een verkeersongeluk in de staat Oregon, in de Verenigde Staten, zijn drie medewerkers van ASML in Veldhoven omgekomen. Twee van hen komen uit Nederland, bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De drie zaten in een auto die werd aangereden door een pick-uptruck. 

Het ongeluk gebeurde voor het weekend, vlakbij de stad Salem. De drie werden van achteren aangereden en klapten daarna met hun auto op de voorganger. 

Volledig scherm
© Marion Co. Sheriff's Office

Een woordvoerder van ASML bevestigt dat de drie vorige week zijn aangekomen in Oregon. Ze zaten samen in de auto toen het ongeluk gebeurde. Eén van hen kwam donderdag direct om het leven, de twee anderen overleden afgelopen weekend in het ziekenhuis. 

Bij het Veldhovense bedrijf is geschokt gereageerd, aldus een woordvoerder. ,,We zijn hier enorm van geschrokken. We hebben contact met de familie en proberen elkaar hier te ondersteunen waar nodig'', zegt ze. Uit respect voor de familie doet het bedrijf verder geen mededelingen. 

Jonge werknemers

De drie overleden werknemers zijn Tim Albers (38), Ronald Wall (25) uit Deil en James Shennan (22), met roots in Nieuw-Zeeland. Die laatste twee werkten pas enkele weken voor ASML. 

Wielervereniging in rouw

Tim Albers was actief bij Wielervereniging De Jonge Renner in Oosterhout.

'Tim was nauw betrokken bij de Jonge Renner MTB', staat te lezen op de website. 'Als gastheer voor nieuwe ouders en renners, bij de aanleg en ontwikkeling van parcours, als werver van sponsoring, contactpersoon van o.a. Warande en gemeente Oosterhout, Cross of the Crocus, MTB-tracks. Ook de rol van ouderbegeleider en deelnemer in diverse commissies werd met veel overgave ingevuld.'

Vlak voor het vertrek naar Oregon was Albers nog bezig met mountainbiken, zo is te lezen in het in memoriam op de website. 'Tim is niet meer. Net een enorme krachtige wind die plots is gaan liggen. De onrust is weg. Maar de stilte voelt beklemmend. Tim nam het vliegtuig. De retour nog in de koffer. Het werd een enkeltje. Tim werd van een power link een missing link. De schakel die je niet wil missen. Die in het fietstasje gaat voor het geval dat.'

Volledig scherm
© ANP XTRA
Volledig scherm
© Marion Co. Sheriff's Office
  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.