Volledig scherm
© Thinkstock

Eerste tijdelijke woonunits Veldhoven over halfjaar

VELDHOVEN - De gemeente Veldhoven besloot in juli vorig jaar vijf percelen met tijdelijke woonunits, drie panden voor statushouders en andere woningzoekenden en vier panden voor uitsluitend statushouders te realiseren om aan de taakstelling voor de huisvesting van statushouders te kunnen voldoen.

Deze huisvesting laat op sommige fronten nog iets langer op zich wachten dan eerder werd verwacht. Drie panden aan de Roskam, Koppelenweg en Dorpstraat zijn inmiddels in gebruik genomen voor de huisvesting van statushouders.

Verder is er een wisseling geweest op enkele locaties. Medio dit jaar verwacht de gemeente de eerste vier tijdelijke woonunits gereed te hebben. Eerder was sprake van begin dit jaar, maar procedures en het betrekken van de omgeving bij de plannen vergt meer tijd dan voorzien.

Twee panden zijn van de lijst gehaald. Een particuliere eigenaar had zelf inmiddels een huurder voor zijn locatie en voor een ander pand bleken de verbouwingskosten om het pand geschikt te maken voor kamergewijze verhuur niet op te wegen tegen de twee personen die er dan geplaatst kunnen worden. De gemeente zet nu een woning aan Sondervick die haar eigendom is in voor de huisvesting van statushouders.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant.