Volledig scherm
© Thinkstock

Eis: half jaar cel na ontucht met cliënte van GGZ in Veldhoven

DEN BOSCH - Een ex-medewerker van een ggz-instelling in Veldhoven moet vanwege ontucht met een cliënte in 2016 een half jaar celstraf krijgen (waarvan drie maanden voorwaardelijk). Dat eiste justitie dinsdag.

De 46-jarige man, destijds medewerker van de Veldhovense locatie van stichting Reinier van Arkel, hoorde behalve de celstraf ook een schadevergoeding (2.500 euro) en een contactverbod van twee jaar met het slachtoffer tegen zich eisen. Ook zou hij van het OM vijf jaar zijn beroep niet meer mogen uitoefenen.

Ron K. was persoonlijk begeleider bij Reinier van Arkel en behandelde in 2015 het slachtoffer voor haar psychische problemen. Na die opname in de instelling, hielden de twee privécontact. Dat ging volgens het OM zo ver dat de verdachte het meisje tongzoende en betastte toen hij haar met zijn auto thuis afzette.

K. realiseerde zich uiteindelijk dat een vriendschap buiten de kliniek niet getolereerd werd door zijn werkgever. ,,Als professional heb ik natuurlijk een stomme fout gemaakt", bekende hij gisteren in de rechtbank. Maar de beschuldigingen van ontucht noemde hij 'allemaal niet waar'. Een tongzoen was niet eens mogelijk geweest.Volgens K. had juist de jonge vrouw hem proberen te zoenen. Zijn advocaat pleitte daarom voor vrijspraak.

De ernst van het feit zit volgens het OM in de kwetsbaarheid van het slachtoffer. De man pleegde ontucht terwijl hij een professional was. De rechter doet uitspraak op 30 april.