Byldis bouwt aan de 215 meter hoge toren van project De Zalmhaven in Rotterdam. Complete in de fabriek geproduceerde gevelelementen worden naar boven gehesen om te worden gemonteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Byldis bouwt aan de 215 meter hoge toren van project De Zalmhaven in Rotterdam. Complete in de fabriek geproduceerde gevelelementen worden naar boven gehesen om te worden gemonteerd. © Studio Hoge Heren

Extra bankenkrediet voor noodlijdend bedrijf uit Veldhoven, 30 banen verdwijnen

VELDHOVEN - Bouwer van prefab woontorens Byldis is in financiële problemen geraakt. Het Veldhovense bedrijf dat in Rotterdam aan de hoogste woontoren van Nederland bouwt, krijgt extra krediet van de banken. Om kosten te besparen wordt een reorganisatie voorbereid die zo'n dertig van de 350 banen zal kosten. Ook gaat het bedrijf op zoek naar een nieuwe aandeelhouder.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.