Feestmaaltijd voor paarden in Veldhoven

videoVELDHOVEN - Paarden konden zich zaterdag aan de Eindhovensebaan tegoed doen aan een luxe paardenbrunch. Het was één van de openingsacties van de vernieuwde Pets Place Boerenbond Veldhoven.

,,Zoveel krijgt ie normaal niet", zegt Stephanie van Sonderen terwijl ze lacht om het appelsap aan de lippen van haar paard Ishstar. De Oerlese kocht de zesjarige ruin van een paardenopvang in Harreveld. Voordat Ishstar zich op het 'all you can eat' buffet stort, zet Van Sonderen hem even op de weegschaal. Die stopt bij 505 kilo. ,,De botten staken eruit toen ik hem kocht. De afgelopen vijf maanden is hij wel honderd kilo aangekomen, denk ik.”

Pets Place in Boerenbond

Als een actie van de vernieuwde Boerenbond konden paarden en pony's zich te goed doen aan een buffet.
Volledig scherm
Als een actie van de vernieuwde Boerenbond konden paarden en pony's zich te goed doen aan een buffet. © FotoMeulenhof

 
Marcel Vingerhoets trad 24 jaar geleden in dienst van de Boerenbond. Nu is de Oirschottenaar bedrijfsleider van de vestiging in Veldhoven. Alle vestigingen van de Boerenbond en Pets Place vallen onder dezelfde eigenaar: IJsvogel Retail. ,,Elke Boerenbond had al een dierenafdeling. Enkele jaren geleden besloot de eigenaar om een aantal vestigingen van Pets Place in de Boerenbond te vestigen. Nu zijn er 67 vestigingen in het zuiden van Nederland onder de naam Pets Place Boerenbond. Daarnaast zijn er nog ruim honderd Pets Place vestigingen verspreid over Nederland", legt Vingerhoets uit.
Omdat er maar een deel van het assortiment van de dierenspeciaalzaak in de Veldhovense vestiging te zien was, is de winkel compleet heringericht. Vingerhoets: ,,Het assortiment is enorm uitgebreid en verplaatst in het gebouw. De ingang is verplaatst naar de zijkant van de winkel waar veel meer parkeergelegenheid is." Pets Place neemt nu 1.200 vierkante meter in beslag, de Boerenbond zo'n 850 en voor de resterende ruim 800 meter wordt een huurder gezocht.

Boterhammen en granenmix

Peter Habets en Isa van der Kolk bekommeren zich namens Pets Place buiten over de meterslange paardenbrunch. Habets: ,,We hebben een buffet met hooi, appels, wortels, boterhammen en een granenmix." De springpaarden van Daphne Sideris en Michelle Doezé doen zich tegoed aan de feestmaaltijd. ,,Brood krijgen ze normaal nooit. Dat pikken ze er het eerst uit. Dan gaan de wortels eraan. Hooi vinden ze het minst interessant, dat krijgen ze elke dag", legt Doezé uit, terwijl Van der Kolk het buffet weer aanvult met wortels en muesli.
Sideris zag de aankondiging van de brunch op Facebook. ,,Elke zaterdag ga ik buiten rijden. Als mijn paard l'Amour mocht kiezen, zou ze ook hierheen gaan", verklaart ze haar aanwezigheid.
Als Ishstar zijn buik heeft volgegeten, wacht hem nog een keuzestation met twee verschillende mueslimixen. Als nagerecht staat er een kuip gevuld met water. Van Sonderen schat dat het gewicht van Ishstar nu zo'n vijf kilo hoger ligt, maar dat loopt hij er wel weer vanaf. ,,Het paard is nog niet zo lang onder het zadel. We gaan lopend terug naar Zittard."

Als een actie van de vernieuwde Boerenbond konden paarden en pony’s zich te goed doen aan een buffet.
Volledig scherm
Als een actie van de vernieuwde Boerenbond konden paarden en pony’s zich te goed doen aan een buffet. © FotoMeulenhof
Als een actie van de vernieuwde Boerenbond konden paarden en pony’s zich te goed doen aan een buffet.
Volledig scherm
Als een actie van de vernieuwde Boerenbond konden paarden en pony’s zich te goed doen aan een buffet. © FotoMeulenhof