Fietser (49) overleden na aanrijding met lijnbus in Veldhoven

VideoVELDHOVEN – De 49-jarige man die zondagavond op de Kempenbaan in Veldhoven werd aangereden door een bus, is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Dat maakt de politie maandagochtend bekend.

Het ongeluk gebeurde rond 21.15 uur op de busbaan, ter hoogte van de kruising met de Provincialeweg. Er was een traumahelikopter naar de Kempenbaan gekomen, met een gespecialiseerde arts om de gewonde te behandelen. 

De man had zware verwondingen en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De trauma-arts reed met hem mee.  In het ziekenhuis is hij zondagnacht komen te overlijden.

Grote ster

Op de voorruit van de lijnbus was na het ongeluk een grote ster te zien. Er zaten een paar mensen in de bus, die onderweg was richting het busstation van Reusel. Onder hen zijn geen gewonden gevallen. De passagiers zijn met een andere bus weggebracht. 

Een aantal mensen heeft het ongeluk zien gebeuren. Zij krijgen hulp aangeboden en worden later om een getuigenis gevraagd. Ook de buschauffeur krijgt hulp aangeboden. 

Het ongeluk gebeurde op de busbaan van de Kempenbaan. Het verkeer op de weg zelf kan daarom gewoon doorrijden.

Volledig scherm
Er zijn veel hulpdiensten op de plaats van het ongeluk. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement