Volledig scherm
Marion Slegers. © Ad Adriaans

Geen gladheidsbestrijdingsbedrijf aan Grote Vliet Veldhoven

VELDHOVEN - De vestiging van een gladheidsbestrijdingsbedrijf aan de Grote Vliet in Veldhoven is van de baan. Initiatiefnemer Henri Schippers heeft besloten af te zien van de procedure voor de vestiging.

Het bestemmingsplan ‘Grote Vliet 19’ voorzag in een herontwikkeling van het perceel aan de Grote Vliet 19. Dit omvatte de vestiging van een bedrijf voor gladheidsbestrijding en onderhoud voor machines en werktuigen voor derden, de verplaatsing van de woning en de realisering van een loods van 300 vierkante meter.

Marion Slegers kreeg enkele jaren geleden Schippers als buurman. Toen ze hoorde van de bestemmingsplanwijziging nam ze contact op met de gemeente. ,,Er bleek dat er een bijgebouw evenwijdig aan mijn woning zou komen. Verder mocht er een loods van tien meter hoog komen voor zware landbouwmachines en een gladheidsbestrijdingsbedrijf.” Vanwege de ligging van de percelen van Schippers en Slegers vreesde laatstgenoemde voor veel overlast. ,,De percelen zitten complex in elkaar. Het mijne heeft een U-vorm die om dat van Schippers heen ligt.”

Rechtszaak

Het leidde eind 2016 tot een rechtszaak bij de Raad van State die Slegers won. Het bestemmingsplan dat de gemeente opstelde, bood ruim baan aan Schippers om vlak bij de woning van Slegers zware overlastgevende activiteiten te ondernemen. Op 14 december 2016 haalde de RvS een streep door het bestemmingsplan.

De buren probeerden er samen uit te komen. Eén van de opties die Slegers haar buurman bood, was een grondruil. Schippers kwam met het voorstel de loods op het achterdeel van zijn perceel te bouwen. Tot een oplossing kwam het niet. Schippers kocht onlangs een andere woning in Oerle. ,,Ik ben op dit moment niet van plan daar een soortgelijk bedrijf op te starten”, laat hij weten. Zijn pand aan de Grote Vliet staat te koop.

Een woordvoerder van de gemeente meldt dat er door het stopzetten van de procedure geen basis meer is voor de vestiging van een gladheidsbestrijdingsbedrijf aan de Grote Vliet. Is Slegers nu opgelucht? ,,Opgelucht? Het is triest dat het zover heeft moeten komen.”