Volledig scherm
Mart en Ingrid van der Velden (uiterst links) met hun frambozentaart

Geen simpele taarten op eerste Oerse Christmas Bake-off

OERLE – Wel tien keer wierp Ingrid van der Velden zaterdag een blik in haar koelkast. “Ik moest weten of ie nog bol was”, zegt ze over haar frambozentaart De Oerse Hoop. Met de zoete lekkernij nam de Oerlese samen met haar zoon Mart (14) deel aan de eerste Oerse Christmas Bake-off. De bakwedstrijd maakte deel uit van het evenement Kerst Meemekoar dat zich zaterdagavond afspeelde bij blokhut De Bosbender.

Van der Velden bakt al sinds haar twaalfde jaar. Als specialiteit noemt ze haar monchou-taart. “Die vinden mijn collega’s het lekkerst. Maar die vond ik voor deze wedstrijd te simpel. Het recept voor deze taart komt deels van internet, 24 Kitchen, het programma Heel Holland Bakt en een beetje van onszelf.” Rond acht uur blijkt dat het duo met grote voorsprong de andere zes deelnemers verslaat.

Julia Kootkar won bij de junioren. Ze maakte een cadeautaart. “Hij is roze van binnen en van buiten wit met een rode strik er omheen”, legt de vijfjarige uit. De organisatie heeft de intentie om volgend jaar weer een bake-off te houden.

  1. Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    VELDHOVEN - De Koreaanse chipfabrikant Samsung staat op het punt tien EUV-machines te bestellen bij ASML. Dat meldt het Zuid-Koreaanse blad Business Korea op grond van bronnen in de plaatselijke industrie. Hiermee zou de orderportefeuille bij ASML in één keer vol genoeg raken om volgend jaar de geplande twintig EUV-machines af te zetten. Volgens een woordvoerder van ASML is het bedrijf al een aantal van die machines aan het bouwen in afwachting van definitieve opdrachten.