De familie De Punder uit Gerwen voert de geiten.
Volledig scherm
De familie De Punder uit Gerwen voert de geiten. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Geitenkijkdag in Veldhoven trekt veel bezoekers

VELDHOVEN - De vijftienhonderd geiten en lammetjes van 't Geitenboerke trokken zondag 21 april weer veel bekijks. De laatste van zeven geitenkijkdagen trok zo'n vierhonderd bezoekers.

Bezoekers van jong tot oud komen vooral voor de lammetjes. Zoals de Veldhovense vriendinnen Charlotte en Yonah. ,,Het zijn zo'n schattige beestjes", zegt het twintigjarige duo. Gezeten op een baal stro strelen ze elk een lammetje. Dan ontwaren ze de lelletjes onder de kaak van een van de diertjes. Ze vragen zich af waarvoor die dienen. Marleen Schippers, samen met haar man Christ eigenaar van de geitenhouderij, weet het antwoord ook niet. ,,Sommige geiten hebben er geen, sommige maar één, en sommige twee. Wij noemen dat altijd het geheim van de geit."

800 lammetjes

Op 22 februari werd het eerste lammetje geboren aan de Toterfout. ,,De teller staat nu op 726 en we verwachten er de komende periode nog 75", vertelt Christ Schippers. Met 1.266 bezoekers was 24 maart de topdag van deze serie kijkdagen. ,,Met 17 graden was het een prachtige lentedag. Pasen is hier nooit een topdag. Veel families gaan dan op visite bij opa en oma", weet Schippers inmiddels na veertien edities. Trots is hij op zijn nieuwste product. ,,Sinds begin februari brengt het Bladelse bedrijf Quarc geitenkwark op de markt die gemaakt wordt van de melk van onze geiten. Deze kwark is te koop in alle AH XL-winkels in Nederland."

De familie De Punder uit Gerwen bezoekt jaarlijks minstens één keer een geitenkijkdag. Onder toeziend oog van moeder Ine en vader Jorg voeren hun kinderen Djem (7), Sjuul (5) en Seven (2) brokjes aan de geiten. ,,We gaan vooral voor de kinderen. De lammetjes een flesje melk geven, vinden ze het leukst. Het is fijn om de kinderen zo te zien genieten", zegt moeder Ine.