Volledig scherm
Bijschrift: Dutch Mountains met onder de A2 Veldhoven en De Run en boven de A2 De Hurk. Illustratie Studio Marco Vermeulen. © Dutch Mountains

Gemeente Veldhoven gelooft in Dutch Mountains

VELDHOVEN - De gemeente Veldhoven heeft vrijdag een intentieverklaring getekend om zich in te zetten voor realisatie van Dutch Mountains, het grootste houten gebouw ter wereld. 

Als het aan de initiatiefnemers ligt, wordt Dutch Mountains, het grootste houten gebouw ter wereld, in 2020 opgeleverd. Het megagebouw, door de initiatiefnemers aangeduid als een verblijfs- en werklandschap, moet naast de A2 komen te liggen, tussen bedrijventerreinen De Run en De Hurk. Het complex omvat niet alleen bedrijven, hotels en een conferentiecentrum, maar er is ook een park in ondergebracht net als tal van publieke voorzieningen. De Dutch Mountains onderscheidt zich bovendien van bestaande gebouwen omdat het maximaal zelfvoorzienend is  met gesloten kringlopen op het gebied  van energie, water, afval en materialen. Het gebouw is van hout 

Het is een extreem ambitieus plan. Sceptici hebben er dan ook geen geloof in dat het ooit gerealiseerd zal worden. 'Eerst zien en dan geloven' is hun houding. De gemeente Veldhoven denkt er echter  anders over. Gisteren werd samen met de initiatiefnemers een intentieovereenkomst ondertekend waarin de gemeente zich committeert aan het inzetten voor de realisatie van het complex.  

Partners

Dat de financiering nog niet rond is en ook nog lang niet duidelijk is wie straks de gebruikers van het pand moeten worden, is voor de gemeente geen probleem. Sinds het plan voor de Dutch Mountains voorzichtig naar buiten werd gebracht, is het enthousiasme rondom het project alleen maar toegenomen. Partijen als Asito, Dell, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Strukton hebben zich als partner aan het project verbonden, maar ook toekomstige huurders en gebruikers. 

De gemeente Veldhoven heeft er dan ook vertrouwen in dat Dutch Mountains er in 2020, uiterlijk 2021, zal staan en hoopt dat het project aanzet tot andere innovatieve ontwikkelingen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement