Volledig scherm
Animatie van het nieuwe Genderhorst, zoals het kamerverhuurgebouw er over een jaar uit moet zijn. © Niels van der Winkel

Genderhorst Veldhoven voor ruim één miljoen euro opgeknapt

VELDHOVEN - Het gebouw Genderhorst aan de Run in Veldhoven ondergaat het komende jaar een grote renovatie. Voor ruim een miljoen euro gaan de eigenaren het kamerverhuurpand opknappen en moderniseren aan de wensen en eisen van deze tijd.

Het Veldhovense pand Genderhorst krijgt een make-over. Het pand uit 1892 krijgt onder meer een nieuw vooraanzicht, de ruim 25 kamers worden opgeknapt en er worden een binnentuin en extra parkeerplaatsen aangelegd.

,,We gaan het pand weer nieuw leven inblazen", zegt mede-eigenaar Niels van der Winkel. ,,Het oude gedeelte gaan we mooi renoveren. Al het asbest gaat eruit, het wordt in zijn geheel geschilderd en badkamers worden vervangen."

Groepswonen

Genderhorst heeft een functie voor groepswonen, waarbij huurders gebruikmaken van gezamenlijke keukens en badkamers. Voorheen woonden er vooral studenten, momenteel zijn het met name expats die er kamers huren. ,,Daar mikken we ook op. Medewerkers van ASML bijvoorbeeld", zegt Van der Winkel. ,,We gaan kijken of de kamers eigen badkamers kunnen krijgen en of de leegstaande gedeeltes zoals het oude woonhuis kunnen worden ingezet voor verdere uitbreiding. Daarover zijn we nog met de gemeente in overleg."

De kamers hebben afmetingen die variëren van 12 vierkante meter tot 45 vierkante meter. De huurprijs ligt tussen de 336 en 595 euro.

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen en zullen vermoedelijk ruim een jaar duren.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement