Chirurg Rudi Roumen en zijn collega Marc Scheltinga van het Máxima Ziekenhuis. Roumen kreeg een gouden legpenning van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), een oorkonde die sinds 1975 nog maar 25 keer is uitgereikt.
Volledig scherm
PREMIUM
Chirurg Rudi Roumen en zijn collega Marc Scheltinga van het Máxima Ziekenhuis. Roumen kreeg een gouden legpenning van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), een oorkonde die sinds 1975 nog maar 25 keer is uitgereikt. © Jean Pierre Reijnen

Gouden legpenning voor chirurg Máxima Medisch Centrum

VELDHOVEN - Nog maar 24 anderen mochten hem sinds 1975 ontvangen: de gouden legpenning van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, voor wie een bijzondere wetenschappelijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse chirurgie. Chirurg/oncoloog Rudi Roumen van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven hoort daar sinds kort bij. 

Hij is niet verbonden aan een academisch ziekenhuis. Hoogleraar is hij ook al niet. Rudi Roumen werk al jaren als chirurg/oncoloog bij het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Maar dat ook in algemene ziekenhuizen medische wetenschap wordt bedreven, bewijst Roumen wel met de onderscheiding die hij onlangs kreeg tijdens de jaarvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde.