Volledig scherm
Michel van Erp. Archieffoto Jurriaan Balke/fotomeulenhof © Jurriaan Balke

Gratis glossy voor zorgwerkers

VELDHOVEN - Een cadeautje voor verpleegkundigen. Dat is glossy FLOOR van zorgvakbond NU'91. Zaterdag komt die uit op de Dag van de de Verpleging. FLOOR is een eenmalige uitgave van zorgvakbond Nu'91.

Hoofdredacteur is Michel van Erp uit Veldhoven, kaderlid van de bond. Hij spreekt van een cadeautje voor de zorgwerkers. Van Erp: ,,Wij vinden we dat de verpleegkundigen dit verdienen. Ze werken allemaal keihard, dag in dag uit."

Het magazine verschijnt in een papieren oplage van 25.000 exemplaren. Zaterdag gaan medewerkers van de bond het land in om FLOOR op de werkvloer van instellingen aan te bieden. De 30.000 leden van NU'91 krijgen het blad zaterdag via de mail toegestuurd. Het is ook te downloaden vanaf de site van de bond. 

Van Erp heeft enkele prominenten weten te strikken. Zo maakte voormalig nieuwslezer Sacha de Boer, die nu als fotograaf aan de weg timmert, enkele fotoreportages en de cover. 

Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid Foto ANP/Lex van Lieshout. © ANP

NU'91-voorzitter Monique Kempff en minister Hugo de Jonge (CDA, VWS) interviewden elkaar. De Jonge zegt daarin onder meer: ,,Wat ik vooral nodig heb zijn mensen uit de zorg zelf. Mensen die zelfbewust, met een rechte rug, goed hun verhalen over de zorg kunnen vertellen. Waarom zij voor dit prachtige vak hebben gekozen. Niet een roze gekleurd verhaal, maar realistisch." 

De Jonge noemt het 'verdrietig' dat de zorgsector zo vaak negatief in het nieuws komt. ,,Dat is toch vaker dan terecht wel erg tobberig geweest. Dat doet geen recht aan al het moois wat er gebeurt in de zorg. En het is natuurlijk ook weinig aantrekkelijk."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement