Volledig scherm
Zang en mooie verhalen d'n Bond. © Bert Jansen

Hajim combineert mooie liederen met Kempische verhalen van Hendrik van der Aalst

VELDHOVEN - Ineke Pulles van Hajim vertelt dat ze een goede partner vonden in verteller Hendrik van der Aalst om hun matinee-concert mee op te luisteren. De combinatie van mooie meerstemmige koorklank met de Kempisch verhalen leverde een druk bezochte middag op binnen de sfeervolle ambiance van d'n Bond.

Hajim, een 18-koppig gemengd koor bracht zondagmiddag sfeervolle luistermuziek afgewisseld met authentieke Kempische verhalen verteld door Hendrik van der Aalst. Van der Aalst is de 78 jarige ex-conservator van Kempenmuseum de Acht Zaligheden uit Eersel.

Noud van de Ven (Hajim): ,,De oorsprong van ons koor is inmiddels 40 jaar oud. We zingen met veel plezier en willen de luisteraars een gevarieerd aanbod brengen. Het zingen geeft ons energie en verbindt ons met elkaar, we willen juist dat bij de bezoekers overbrengen."

De zaal is volledig gevuld, de bezoekers zitten aan sfeervolle tafels en genieten van een kop koffie, pepernoten erbij en opgefleurd met een bloemetje. Bezoeker Ton Verhoeven verwacht een geanimeerde middag met mooie muziek en prachtige Kempische verhalen.

Acht Zaligheden

Het eerste blok van het optreden is voor Hajim. Ze brengen 4 mooie nummers ten gehore waarbij het laatste nummer Gabriella's song een mooie solo werd vertolkt door Govi van de Ven.

Daarna neemt Hendrik van der Aalst het stokje over. Hij hoopt en verwacht dat ook in Veldhoven de verhalen over de Acht Zaligheden goed zullen vallen. Hij heeft een passie voor het verleden en vertelt onder meer over de bedevaartsplaatsen. Heiligen waren vroeger de specialisten die werden aanbeden, voor iedere kwaal was er wel een heilige. Daarnaast komen ook de anekdotes over legendarische dorpsfiguren als Mie Moors, Pottekes Mieke en Franske en Trees uit Arendonk voorbij. Dit alles in het smeuïge en onvervalste Kempisch dialect. De bezoekers genoten ervan.

Na een pauze herneemt de verteller zijn verhalen en leidt hij de bezoekers met humor door een stuk van de geschiedenis van de Acht Zaligheden.

Tot slot, muziek!

Het laatste blok van het optreden werd weer verzorgd door Hajim. Onder de bezielende directie van Bert Alessi en goede piano-begeleiding van Remco Feenstra passeren nog 5 mooie liederen de revue. Directie, begeleiding en koor zijn goed op elkaar ingespeeld en sluiten daarna onder luid applaus deze mooie middag af.

Hajim zoekt nog tenoren. Deze kunnen zich melden via hajim.nl. Op zondag 25 november geeft Hajim een concert in de Immanuelkerk samen met de Southern Comfort Barber Mates en een tweetal kwartetten, afsluitend met een barbershop after glow.