Volledig scherm
Stockfoto bouw bouwen bouwplan bouwplannen © ThinkStock

Herontwikkeling terrein muziekschool Veldhoven in zicht

VELDHOVEN - De herontwikkeling van het terrein waar de muziekschool staat, komt in zicht. De gemeente maakt geld vrij voor een onderzoek naar de mogelijkheden.

Het terrein van de Rabobank, het PostNL-kantoor en de muziekschool in Veldhoven gaat op de schop. Ook moet de Zuidentree van het Citycentrum, die tegen dit terrein aan ligt, onderhanden worden genomen. De gemeente Veldhoven maakt nu 20.000 euro vrij voor een onderzoek naar de mogelijkheden.

Ruim een jaar geleden meldde zich een projectontwikkelaar die het gebied graag wil herontwikkelen. Onderdeel van zijn plan is om de Lidl naar het gebied te verhuizen. De gemeente staat positief tegenover de plannen en stelt daarom geld beschikbaar om onderzoek te doen naar onder andere het mogelijke bouwprogramma en naar parkeeroplossingen. Ook wordt er gekeken naar de ambitie op het gebied van duurzaamheid.

Halverwege dit jaar moet het onderzoek afgerond zijn. Daarna bekijkt de gemeente of ze definitief in zee gaat met deze projectontwikkelaar en diens plannen. Wie de projectontwikkelaar is, wil de gemeente nog niet zeggen.