Volledig scherm
Bij het Nationaal Militair Complex aan de Brasserskade in Den Haag is Emanuel Thomeer (47) uit Veldhoven benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. Defensieminister Ank Bijleveld huldigt hem. © Daniella van Bergen

Het regent weer lintjes in Veldhoven: elf stuks

LintjesVELDHOVEN - Het regent vrijdag weer lintjes in Veldhoven. Mensen die zich jarenlang hebben ingezet voor een sportclub of hobbyvereniging krijgen een lintje van de burgemeester. Ook veel mantelzorgers krijgen de waardering die ze verdienen. Zelfs in Den Haag is een Veldhovenaar onderscheiden, door minister van Defensie Ank Bijleveld.

Volledig scherm
Rob van den Born in Veldhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Rob van den Born (59): Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Waar zou de Eindhovense Zwem- en Polovereniging Aegir zijn zonder Rob van den Born? Al 41 jaar is Van den Born er vrijwilliger. Als dank voor zijn inzet gedurende al die jaren is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bij Aegir was Van den Born onder meer coach, trainer en lid van verschillende commissies. Momenteel is hij voorzitter van de activiteitencommissie. Hij is ook actief bij de Eindhovense Bowling Vereniging en de Nederlandse Bowlingfederatie. Hij is onder meer actief als jeugdtrainer en examinator.

Volledig scherm
Sjan van den Born - Van Roosmalen in Veldhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Sjan van den Born - Van Roosmalen (56): Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ook Sjan van den Born-van Roosmalen is al jarenlang vrijwilliger bij de Eindhovense Zwem- en Polovereniging Aegir. Al sinds 1980 helpt ze de vereniging. Ze gaf er zwemlessen, was speaker bij wedstrijden, lid van de jubileumcommissie en medeorganisator van kienavonden. Van den Born-van Roosmalen is lid van de kampcommissie en verricht hand- en spandiensten. Ook is ze vrijwilliger bij de Eindhovense Bowling Vereniging. Als dank voor al haar inzet werd ze vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Volledig scherm
Pieter Hermsen in Veldhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Pieter Hermsen (77): Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Sinds 2001 is Pieter Hermsen actief bij de parochie Christus Koning in Veldhoven. Als dank voor zijn inzet is hij vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor de parochie beheert hij het kerkhof, het kerkgebouw en de pastorie. Hij stuurt vrijwilligers aan, coördineert de aankleding van de kerk rond kerst, assisteert de kosters en beheert de sleutels van kerk en pastorie. Ook is Hermsen voorzitter van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO), afdeling Meerveldhoven/d’Ekker en was hij 43 jaar vrijwilliger bij de KNVB.

Volledig scherm
Ron den Hollander in Veldhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Ron den Hollander (76): Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Penningmeester Ron den Hollander helpt de Geldropse DAF Club Nederland en Onderdelenvoorzieningen DAF Club Nederland te Geldrop al sinds 1992. Bij de oprichting en vormgeving van die laatste stichting heeft Den Hollander zijn steentje bijgedragen. Hij zette zich verder nog in voor de organisatie van verschillende lustrumvieringen van de DAF Club Nederland. Den Hollander staat ook nog achter de balie, doet klusjes en ruimt het magazijn op. Als dank voor al zijn activiteiten is Den Hollander vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Volledig scherm
Marja van der Linden - Van der Hulst in Veldhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Marja van der Linden - Van der Hulst (54): Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Een verbinder tussen kinderen, ouderen en lesgevers, dat is Marja van der Linden-van der Hulst. Daarom is zij vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Als vrijwilliger bij de Veldhovense Zwemvereniging Njord verricht Van der Linden- van der Hulst kassawerkzaamheden en verzorgt ze de catering. Daarnaast is ze vrijwilliger bij en secretaris van EHBO-Vereniging Veldhoven. Sinds 2005 is ze vrijwilliger bij zorginstelling Severinus in Veldhoven, waar ze drie cliënten begeleidt. Ze zet zich ook nog in voor de Severinuskermis.

Volledig scherm
Ine Loijen - Van Boekel in Veldhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Ine Loijen - Van Boekel (62): Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Als redactielid, tekstcontroleur en medewerker tijdens de boekenmarkt is Ine Loijen-van Boekel onmisbaar voor Stichting Koers van Oers, bekend van het dorpsnieuwsblad. Vandaag is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze doet namelijk nog veel meer: Loijen-van Boekel is vrijwilliger bij de werkgroep ‘KerstMeeMekoar’ van Dorpsvereniging Oerle. In het verleden was ze secretaris bij korfbalvereniging B.I.O. in Oerle. Nu nog is ze daar vrijwilliger. Daarnaast was ze mantelzorger voor haar ouders en tante.

Volledig scherm
Guusta Mathijsen - Eijsermans in Veldhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Guusta Mathijsen - Eijsermans (86): Lid in de Orde van Oranje-Nassau

RSZK Zorgprofessionals Merefelt, het Rode Kruis en het Maxima Medisch Centrum Veldhoven profiteerden allemaal van de tomeloze en vrijwillige inzet van Guusta Mathijsen-Eijsermans. Vandaag is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mathijsen-Eijsermans is al 27 jaar vrijwilliger bij Merefelt, waar ze onder meer bingoavonden begeleidt. Voor het Rode Kruis in Veldhoven was ze verzorger tijdens bijzondere vakanties en was ze actief als gastvrouw. Bij het ziekenhuis was ze patiëntenvervoerder.

Volledig scherm
Bij het Nationaal Militair Complex aan de Brasserskade in Den Haag is Emanuel Thomeer (47) uit Veldhoven benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. © Daniella van Bergen

Emanuel Thomeer (47): Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden

De betekenis van het werk dat Emanuel Thomeer voor defensie doet, gaat veel verder dan het vervullen van verschillende functies. Al decennialang is hij buitengewoon verdienstelijk voor Korps Mariniers, het Commando Zeestrijdkrachten en de krijgsmacht als geheel. Met zijn visie op samenwerking heeft hij belangrijke beleidsmatige en operationele ontwikkelingen tot stand gebracht en heeft hij bijzondere verdiensten betoond tijdens uitzendingen. Daarom is hij vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.

Volledig scherm
Miranda van Vlerken - Van Iersel in Veldhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Miranda van Vlerken - Van Iersel (52): Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Miranda van Vlerken is secretaris, redactielid en medewerker van de boekenmarkt van Stichting Koers van Oers. Ze beheert de website, facebook- en twitteraccount van Oerle.info. Ook is ze bestuurslid van Dorpsvereniging Oerle, waar ze zitting heeft in verschillende werkgroepen, waaronder de werkgroep zwerfvuilactie. In 2017 was ze mede-oprichter van kunstuitleen Veldhoven. Ook was ze jarenlang mantelzorger voor enkele familieleden en een dorpsgenoot. Vandaag is ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Volledig scherm
Tinus Vogels in Veldhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Tinus Vogels (68): Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vandaag is Tinus Vogels benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vogels was bestuurslid bij Tourclub Wilhelmina Eindhoven. Hij is daar nog altijd vrijwilliger. Zo organiseert hij de jaarlijkse dropping en zet hij routes uit. Ook was hij medeoprichter en voorzitter van de Personeelsvereniging Kempenland van PostNL. Sinds 2005 is Vogels voorzitter van het Onze Lieve Vrouwe Gilde Zeelst. Hij is de vaandrig van het Gilde. Voor het Gilde organiseert hij de jaarlijkse fietstocht. Hij draait er ook bardiensten, houdt de website bij en zet zich in als fotograaf.

Volledig scherm
Gerard de Wilt in Veldhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Gerard de Wilt (75): Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Voorzitter van Stichting Dorpscentrum Veldhoven, Gerard de Wilt, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Wilt is ook bestuurslid van Wijkplatform Veldhoven-Dorp. Hij zet zich in om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren. Verder is hij mede-initiatiefnemer, organisator en bestuurslid van Echt Veldhovenz on ice. Daarnaast was De Wilt ook nog voorzitter van de Wmo-raad Veldhoven en is hij voorzitter van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Veldhoven-Dorp en van Kring KBO de Kempen.