Volledig scherm
© ThinkStock

Hoe verder met het leerlingenvervoer in Veldhoven?

VELDHOVEN - Twee weken terug verloor de gemeente Veldhoven een rechtszaak tegen Van Gerwen Taxi, dat verantwoordelijk is voor het leerlingenvervoer in Veldhoven. Een eerste gesprek tussen de twee partijen is ondertussen achter de rug. ,,We kunnen niet doen alsof er niets gebeurd is.”

Dat zegt de directeur van het taxibedrijf Marco van Gerwen vrijdagmiddag. Donderdag vond het gesprek tussen hem en verantwoordelijk wethouder Daan de Kort plaats. ,,Verder kan ik nog niet heel veel zeggen”, aldus Van Gerwen over het gesprek.

Hoe dat komt? ,,Het gesprek is nog niet afgelopen.” Wel wil hij kwijt dat het onderonsje zonder juristen of advocaten plaatsvond. ,,Dat was een bewuste keuze. We hebben de rechtszaak besproken. Ja goed, dat was natuurlijk vrij helder.” Van Gerwen doelt op het feit dat de rechter zijn bedrijf op alle fronten gelijk gaf.

De gemeente Veldhoven had eerder dit jaar het contract met Van Gerwen ontbonden. Onterecht, vond Van Gerwen dat een kort geding aanspande.

Stil

De gemeente vond het vervoer van kwetsbare leerlingen in Veldhoven, dat sinds begin dit schooljaar wordt uitgevoerd door Van Gerwen, een puinhoop. Een puinhoop, bovendien, die niet verbeterde. Tijdens het kort geding betoogde de gemeente dat Van Gerwen op vijf punten tekortschoot. Onder meer op het gebied van reistijden, ophaaltijden en het afhandelen van klachten.

Van Gerwen vond dat er helemaal geen klachten meer waren, en dat andere bezwaren vanuit de gemeente onterecht waren, of al tot het verleden behoorden. De rechter oordeelde uiteindelijk dat de gemeente helemaal geen gegronde reden had de overeenkomst te ontbinden. De gemeente kon onvoldoende onderbouwen waarom Van Gerwen niet zou functioneren.

Sinds dat vonnis van 24 mei bleef het stil. Van Gerwen bleef ondertussen wel gewoon het vervoer van de kwetsbare leerlingen verzorgen. Maar of, en zo ja hoe, de twee ruziënde partijen zouden verdergaan, bleef onduidelijk.

Constructief

Het lijkt er nu in ieder geval op dat de gemeente het vonnis van de rechter heeft geaccepteerd, en niet verder procedeert. ,,Wij rijden door”, zegt Van Gerwen ook. De gemeente zelf wil vooralsnog niks kwijt over de toekomst. ,,Gelet op de fase waarin we ons nu bevinden, kunnen we deze op dit moment niet beantwoorden”, reageert een woordvoerder op door deze krant gestelde vragen. Wethouder Daan de Kort was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Van Gerwen zegt wel dat het gesprek van donderdag ‘constructief’ verliep. De gemeente is wat hem betreft aan zet: ,,Er is wel het een en ander gebeurd. En dat moet wel even helder zijn.” Over twee weken praten de twee partijen verder. Van Gerwen spreekt in ieder geval de ambitie uit om er zonder verdere tussenkomst van advocaten uit te komen met de gemeente. ,,En dat is ook wel de insteek van de gemeente heb ik het idee.”

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."
  2. WOZ-waarde breekt alle records: Deurne koploper in Zuidoost-Brabant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    WOZ-waar­de breekt alle records: Deurne koploper in Zuid­oost-Bra­bant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    De gespannen huizenmarkt is te voelen in de gemiddelde WOZ-waarde voor huizen. De gemeentelijke taxatie steeg dit jaar met bijna 8 procent ten opzichte van een jaar eerder, naar 248.000 euro. Dit is het hoogste niveau ooit én de hoogste stijging sinds jaren, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Deurne steeg de WOZ-waarde vergeleken met 2018 zelfs met 10,7 procent, de hoogste stijging in Oost-Brabant.