Volledig scherm
© Thinkstock

Inspreken over huisvesting statushouders in Veldhoven verlengd

VELDHOVEN - Veldhoven geeft inwoners alsnog de kans om zich als inspreker aan te melden voor de raadsvergadering van dinsdagavond. Op haar website maakt de gemeente bekend dat aanmelden om in te spreken mogelijk is tot 14 uur dinsdagmiddag.

Dit omdat de tijd tussen het informeren over de mogelijke huisvesting van statushouders en de raadsvergadering van dinsdagavond kort is. De mogelijke vestiging van statushouders op twee locaties in Veldhoven staat op de agenda.

Omwonenden lieten tijdens een informatiebijeenkomst maandag al weten niet blij te zijn met de communicatie. De gemeente informeerde omwonenden tijdens de meivakantie.

Wie wil inspreken kan contact opnemen met de gemeente via 14 040. De gemeente vraagt in hetzelfde bericht vragen en opmerkingen zoveel mogelijk te bundelen en eventueel via een woordvoerder uit de wijk (eventueel wijkplatform) te laten lopen gezien de beperkte spreektijd.

  1. Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    Koreaanse krant: Samsung wil snel tien EUV-machines van ASML

    VELDHOVEN - De Koreaanse chipfabrikant Samsung staat op het punt tien EUV-machines te bestellen bij ASML. Dat meldt het Zuid-Koreaanse blad Business Korea op grond van bronnen in de plaatselijke industrie. Hiermee zou de orderportefeuille bij ASML in één keer vol genoeg raken om volgend jaar de geplande twintig EUV-machines af te zetten. Volgens een woordvoerder van ASML is het bedrijf al een aantal van die machines aan het bouwen in afwachting van definitieve opdrachten.