Volledig scherm
© Thinkstock

Inspreken over huisvesting statushouders in Veldhoven verlengd

VELDHOVEN - Veldhoven geeft inwoners alsnog de kans om zich als inspreker aan te melden voor de raadsvergadering van dinsdagavond. Op haar website maakt de gemeente bekend dat aanmelden om in te spreken mogelijk is tot 14 uur dinsdagmiddag.

Dit omdat de tijd tussen het informeren over de mogelijke huisvesting van statushouders en de raadsvergadering van dinsdagavond kort is. De mogelijke vestiging van statushouders op twee locaties in Veldhoven staat op de agenda.

Omwonenden lieten tijdens een informatiebijeenkomst maandag al weten niet blij te zijn met de communicatie. De gemeente informeerde omwonenden tijdens de meivakantie.

Wie wil inspreken kan contact opnemen met de gemeente via 14 040. De gemeente vraagt in hetzelfde bericht vragen en opmerkingen zoveel mogelijk te bundelen en eventueel via een woordvoerder uit de wijk (eventueel wijkplatform) te laten lopen gezien de beperkte spreektijd.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.