Volledig scherm

Jeugdland in Veldhoven blijft ook vijftigste keer nog leuk

VELDHOVEN - Een koor aan kinderstemmen, ongeduldig wachtende kinderen, kinderen die sjoelen, zaklopen, aan een rad draaien, timmeren, huisjes, schildpadden of Minions knutselen, tekeningen maken voor de eigen krant, bloemstukjes maken. Voor de vijftigste keer was dat deze week het tafereel van Jeugdland in Veldhoven.

Britt Hubers (14) en Esmee Bell (13), leiden een spel waar met een tennisbal aan een touw plankjes omgegooid moeten worden. “Vooral de kleintjes van vijf en zes jaar zijn leuk.” De zesjarige Josje Scheltens is een van die schattige kleintjes. Aarzelend en met een zacht stemmetje vertelt ze dat ze Jeugdland leuk vindt en met haar zevenjarige zus Bobbie geniet van de spelletjes. Leeftijdgenoot Joris Renders is een stuk spraakzamer. “Dat is de gele trui”, vertelt hij over zijn opvallend gele shirt. Die heb ik gisteren al voor de tweede keer gewonnen dit jaar. Je moet moeilijke spelletjes doen en dan zoveel mogelijk punten halen. Ik had 77 punten gisteren, maar heb er nu al 89 en ga voor meer dan 100 punten”, vertelt de kletskous terwijl hij bijna zijn beurt bij het vissen voorbij laat gaan. Dat de kinderen genieten blijkt wel uit de tekstjes die geproduceerd worden voor de Jeugdlandkrant: “Jeugdland is top”. “Jeugdland is super.” “Jeugdland is cool.” “Bedankt dat jullie zo hart hebben gewerkt”, schrijft Pleun.

Lees meer in de papieren krant van vrijdag of via de e-paper.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.