Volledig scherm
De Christus Koningkerk in Meerveldhoven is over een paar maanden de enige nog resterende katholieke kerk in Veldhoven. Foto Bert Jansen/fotomeulenhof

Kerk in Veldhoven doet alles om kerkgangers tegemoet te komen

VELDHOVEN - Als straks de Christus Koningkerk in Meerveldhoven het enige nog resterende katholieke gebedshuis in Veldhoven is, zal die waarschijnlijk niet direct elke zondag vol zitten.

Parochianen die nu naar de andere drie nog geopende kerken gaan – Caecilia, Willibrordus en Sint-Maarten – twijfelen of zij straks de gang naar Meerveldhoven zullen maken. Eind dit jaar is dat de enige van zes Veldhovense kerken die nog open blijft.

De diensten in de hoofdkerk hebben over belangstelling niet echt te klagen, vindt bestuurslid Ed Arons. "Wel hebben we veel last gehad van het tumult rond de ontslagen pastoraal werkster. Een kleine groep heeft zich toen afgescheiden en gaat nu naar de protestantse kerk. Wij zitten nog volop in de opbouwfase, gericht op de toekomst." Het zal niet meevallen de kerk vol te krijgen, realiseert Arons zich: "Het is een grote kerk, met zevenhonderd zitplaatsen."

Vanaf 27 november worden er voortaan twee zondagse missen gehouden in de nieuwe hoofdkerk: een om 8.30 uur en een om 10.00 uur. Om Veldhovense ouderen die slecht ter been zijn in staat te stellen toch naar de kerk te komen, is een taxi-service in het leven geroepen. Hiervoor worden nog vrijwilligers gezocht.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant