Volledig scherm
Kitten uit motorkap gered in Veldhoven. © Facebook / Dierenambulance Brabant Zuid-Oost

Kitten zit in Veldhoven vast in motorkap van rijdende auto, bestuurder hoorde het beestje miauwen

VELDHOVEN - Een zwarte kitten beleefde donderdag angstige momenten tijdens een ritje in de omgeving van Veldhoven. Het beestje was vast komen te zitten in de motorkap van een auto en moest bevrijd worden met behulp van een heftruck.

Een autobestuurder is donderdag net een kilometer aan het rijden als hij op de Grote Aard in Veldhoven plotseling een geluid hoort. Hij stopt direct en komt er dan achter dat het om een miauwend katje gaat. Omdat de kitten niet uit zichzelf tevoorschijn komt, besluit hij de dierenambulance te bellen.

Medewerkers van de dierenambulance komen snel ter plaatse, maar ook hen lukt het niet om het katje te bevrijden. Gelukkig komt er niet veel later een voorbijganger langsgereden die te hulp kan schieten. Hij heeft toevallig een heftruck bij zich, waarmee de auto een stukje van de grond kan worden getild en de motor daardoor bereikbaar wordt. De kitten schiet onder de auto vandaan en gaat er snel vandoor. Het beestje springt in een sloot, waar hij later gevangen kan worden.

De kitten is overgebracht naar Dierenopvangcentrum De Doornakker en is daar nagekeken door de dierenarts. Hij verblijft inmiddels bij een gastgezin tot het baasje of een nieuw baasje zich meldt. 

Volledig scherm
Kitten uit motorkap gered in Veldhoven. © Facebook / Dierenambulance Brabant Zuid-Oost