Volledig scherm
© Thinkstock

Kleding Vekemansfonds moet naar Baetsen

VELDHOVEN - Wethouder Nicole Ramaekers ziet geen mogelijkheid de kledingophaal bij het Vekemansfonds te laten. Dat bleek dinsdagavond tijdens de Veldhovense gemeenteraad.

Bijna alle politieke partijen toonden zich kritisch over het plan van de wethouder om de kledingophaal en verwerking in Veldhoven onder te brengen bij Baetsen en de kringloopwinkel. Toch blijft de wethouder bij haar standpunt.

"De gemeenteraad heeft gesteld dat we de afvalstoffenheffing zo ver mogelijk naar nul moeten brengen", beargumenteerde Ramaekers haar standpunt. "Ook heeft de raad aangegeven dat er geen subsidie meer naar goede doelen mag gaan."

Verhuren
Als de gemeenteraad wil dat het Vekemansfonds de kledingophaal blijft verzorgen, moet de raad zelf actie ondernemen volgens Ramaekers: "U moet dan de subsidieverordening aanpassen of u moet uw wens om de afvalstoffenheffing naar nul te brengen, herzien."

Wel kan het Vekemansfonds eventueel de kledingbakken verhuren. Dat het fonds daarmee de 50.000 euro binnenhaalt die het nu krijgt voor de kledingophaal is echter niet waarschijnlijk.