Volledig scherm
© Ad Adriaans

Knutselen met tanden tijdens Roefeldag Veldhoven

VELDHOVEN - Niet iedereen is even happig om naar de tandarts te gaan, maar toch brachten zaterdagochtend 120 kinderen een bezoek aan tandartsenpraktijk Meermond tijdens de Roefeldag. Al roefelend trokken honderden kinderen in de basisschoolleeftijd onder begeleiding van een ouder door Veldhoven. Bij een drietal bedrijven mochten zij een kijkje in de keuken nemen.

Bij de tandarts mogen de kinderen aan de slag met een echte kies. De zevenjarige Estelle blaast de tand droog en brengt er wat lijm op aan. “Het is eigenlijk gewoon knutselen, maar dan met tanden”, zegt mondhygiëniste Nikki Van de Schans. “Oh yess”, jubelt Estelle als ze hoort dat ze de kies mag gaan vullen. “Het is gewoon superleuk, ik wil wel tandarts worden”, zegt de zevenjarige na afloop.

Bij ABS Autoherstel Coppens gaat het er steviger aan toe. Bram en Björn zijn in gevecht met het achterwiel van een Citroën. Ze spelen een wedstrijdje tegen Max en Daan wie het snelst een wiel kan verwisselen. Ook mogen ze deuken uit een portier halen en aan de slag met een spuitbus. Natuurlijk dragen ze daarbij een mondkapje. Eigenaar Coppens vindt het een leuk initiatief om de kinderen zijn bedrijf te laten zien. Maar hij denkt ook een stapje verder. “Er komen vandaag ook mensen die hier nog nooit geweest zijn.”

Floor, Jeslin en Chloë zitten in groep zeven van basisschool Op Dreef. Ze hebben elkaar net een behandeling gegeven bij L-Santé Beauty and Health Centre. Met een borstel reinigen ze elkaars gezicht. “Dat kietelde”, giechelt Chloë. Floor vond het leuker dan ze vooraf dacht. “Het lijkt me wel leuk om dit later als beroep te gaan doen.”

Volledig scherm
© Ad Adriaans
Volledig scherm
© Ad Adriaans
Volledig scherm
© Ad Adriaans