Volledig scherm
© Bert Jansen

Lammetjes knuffelen tijdens de geitenkijkdagen bij 't Geitenboerke in Veldhoven

VELDHOVEN - "Ah, wat lief", zegt Finn Derhaag als hij een lammetje op zijn schoot gezet krijgt. De vijfjarige Eindhovenaar behoorde zondagmiddag tot de honderden bezoekers van de geitenkijkdag bij ’t Geitenboerke.

In 10 jaar zijn de geitenkijkdagen uitgegroeid tot een evenement. Vorig jaar trok de geitenboerderij over 7 zondagen ruim 7000 bezoekers. "In 2006 begonnen we met 150 bezoekers op onze eerste geitenkijkdag", weet eigenaar Christ Schippers nog. Inmiddels is de hele familie Schippers en een groep vrijwilligers betrokken bij de organisatie. Dochter Daniëlle (16) regelt de inzet van de hulptroepen. Zoon Hendrik (13) helpt mee bij de entree en Marleen, de echtgenote van Schippers, is het gezicht van de kaas- en ijswinkel.

Inmiddels zijn er 162 lammetjes geboren. Schippers verwacht er nog zo’n 500. Tije (6) en Fenne (9) van Dijk en Kieke Jansen (9) uit Bergeijk hebben bijna een uur met een lammetje op schoot gezeten. "Wij zijn echte dierenvrienden", zegt Kieke die al eerder een geitenkijkdag bezocht heeft. Op het boerenterras is een proeverij van huisgemaakte geitenhamburger. Corné Rentrop en zijn dochter Nora (9) uit Meerhoven laten zich de specialiteit goed smaken. "Het is leuk om een keer binnen te kijken bij zo'n bedrijf. Laagdrempelig en in de buurt."

De Geitenkijkdagen aan de Toterfout zijn nog te bezoeken op zondagen tot en met 27 maart.