Volledig scherm
© Thinkstock

Leerlingen uit Veldhoven en Eindhoven gaan naar de Paus

VELDHOVEN/EINDHOVEN - Honderd leerlingen van scholenvereniging Ons Middelbaar Onderwijs mogen op audiëntie bij paus Franciscus. Of het tot een persoonlijke ontmoeting met de paus komt is de vraag, maar Liza Aerts (leerling aan het Sondervick College) en Lotje van den Burg (leerling aan het Van Maerlantlyceum) gaan samen met nog 98 leerlingen op audiëntie tijdens de Nederlandse dag, die onderdeel uitmaakt van het Jaar van de Barmhartigheid.

De reis is een van de activiteiten uit het jubileumjaar.

Liza Aerts, leerling van het Veldhovense Sondervick College vindt het heel spannend: “Ik was echt verrast dat ik was uitgekozen was. Voor de vakantie had ik een brief geschreven en op de eerste schooldag werd ik gefeliciteerd door de leraren. We hadden een mail gekregen, maar die hadden we nog niet gezien, dus het was maandag echt een verrassing.”

Initiatiefnemer van de reis naar Rome is Franc Boer, leraar aardrijkskunde aan het Van Maerlant. “Als iemand tot de verbeelding spreekt is het wel onze paus. Ik heb nog even gevraagd het niet een te wild idee was om met 100 leerlingen naar Rome te gaan, maar bij OMO waren ze ook meteen enthousiast.”