Volledig scherm
De Franse Autodis Group lijft het Veldhovense bedrijf Geevers Auto Parts in. (van links naar rechts) Auguste Amieux, Christophe Gouthiere, Goof Gijbels (was enige aandeelhouder Geevers Auto Parts), Stéphane Antiglio (voorzitter Autodis Group) en Frans Ditmer (directeur Geevers Auto Parts). © Geevers

Leverancier van auto-onderdelen in Veldhoven opgekocht

VELDHOVEN - De Veldhovense leverancier van auto-onderdelen Geevers Auto Parts wordt overgenomen door de Franse Autodis Group,een belangrijk leverancier van auto- en vrachtwagenonderdelen in de Benelux, Frankrijk en Italië. Alle 200 werknemers van Geevers gaan over naar Autodis. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Geevers Auto Parts, opgericht in 1967, was volledig in handen van ondernemer Goof Gijbels. Onder zijn leiding realiseerde het bedrijf de laatste tien jaren een jaarlijkse omzetgroei van tien procent. Vorig jaar werd een omzet gehaald van 67 miljoen euro. Na de overname blijft Gijbels als adviseur aan het bedrijf verbonden.

Magazijn

De Veldhovense specialist op het gebied van auto-onderdelen voor schadeherstel levert aan ruim tweeduizend schadeherstellers in de Benelux. Het bedrijf heeft meer dan 100.000 verschillende onderdelen van 35 automerken op voorraad. Het grootste deel daarvan, 95 procent, zijn nieuw. Het centrale magazijn in Veldhoven telt meer dan 40.000 vierkante meter. Tientallen chauffeurs zijn continue op de weg voor de bezorging van onderdelen.

Beursgang

De nieuwe eigenaar Autodis Group telt zo'n 70.000 professionele klanten en bevoorraadt ruim 4000 aangesloten garages. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 1,3 miljard euro. In april dit jaar kondigde Autodis aan dat het een beursgang wilde maken in Parijs. De bedoeling was om 350 tot 400 miljoen op te halen om verdere groei in West-Europa te financieren. Twee weken terug lieten Autodis en Bain Capital (dat een meerderheid van de aandelen bezit) weten dat de beursgang zou worden afgeblazen omdat het beursklimaat niet gunstig genoeg zou zijn. Autodis wil nu op eigen kracht en met hulp van investeerder Bain groeien in West-Europa. Overnames maken deel uit van die strategie, waarin al een nieuwe overname is aangekondigd in Italië.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement