Volledig scherm
Maarten Prinsen van VVD Veldhoven

Lokaal Liberaal Veldhoven: ‘Sta bewoning vakantieparken tijdelijk toe’

VELDHOVEN - Verleen bewoners van vakantieparken in Veldhoven een tijdelijke ontheffing van 10 jaar, zodat ze voorlopig niet weg hoeven. Dat voorstel doet Lokaal Liberaal.

In maart controleerde de gemeente Veldhoven chalets van vakantiepark Molenvelden op illegale bewoning. 80 procent van 126 gecontroleerde chalets leek illegaal permanent bewoond, concludeerde de gemeente. ,,Laat die mensen daar voorlopig zitten”, betoogt Maarten Prinsen van Lokaal Liberaal nu.

Via een motie wil hij voor elkaar krijgen dat de gemeente een tijdelijke ontheffing van 10 jaar verleent aan bewoners. ,,We hebben de grootst mogelijke problemen om voldoende woningen in deze regio te bouwen”, zeg Prinsen. ,,Dan is het vreemd om tegen deze mensen te zeggen dat ze uit hun chalets moeten. Het is geen goed moment.”

Bewoners die permanent op het vakantiepark wonen, kregen tijdens de controle een brief van de gemeente mee. Daarin staat dat bewoning tot 6 maanden gedoogd wordt. Langer mag niet. Het is evenwel niet zo dat bewoners op stel en sprong moeten vertrekken, liet de gemeente eerder al weten.

Geen alternatief

Toch leeft dat beeld bij sommige bewoners, aldus Prinsen. ,,Sommige mensen denken dat ze er acuut uit moeten. Maar ze hebben geen alternatief. Ze hebben hier niet op gerekend.” Veel mensen wonen al jaren op het park.

Prinsen benadrukt dat wel actie ondernomen moet worden bij brandonveilige woningen: ,,Als ergens een rottige caravan staat die brandgevaarlijk is, moet je dat niet gedogen.” Tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond wordt de motie van Lokaal Liberaal behandeld.

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."
  2. WOZ-waarde breekt alle records: Deurne koploper in Zuidoost-Brabant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    WOZ-waar­de breekt alle records: Deurne koploper in Zuid­oost-Bra­bant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    De gespannen huizenmarkt is te voelen in de gemiddelde WOZ-waarde voor huizen. De gemeentelijke taxatie steeg dit jaar met bijna 8 procent ten opzichte van een jaar eerder, naar 248.000 euro. Dit is het hoogste niveau ooit én de hoogste stijging sinds jaren, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Deurne steeg de WOZ-waarde vergeleken met 2018 zelfs met 10,7 procent, de hoogste stijging in Oost-Brabant.