Maarten Prinsen van VVD Veldhoven
Volledig scherm
Maarten Prinsen van VVD Veldhoven

Lokaal Liberaal Veldhoven: ‘Sta bewoning vakantieparken tijdelijk toe’

VELDHOVEN - Verleen bewoners van vakantieparken in Veldhoven een tijdelijke ontheffing van 10 jaar, zodat ze voorlopig niet weg hoeven. Dat voorstel doet Lokaal Liberaal.

In maart controleerde de gemeente Veldhoven chalets van vakantiepark Molenvelden op illegale bewoning. 80 procent van 126 gecontroleerde chalets leek illegaal permanent bewoond, concludeerde de gemeente. ,,Laat die mensen daar voorlopig zitten”, betoogt Maarten Prinsen van Lokaal Liberaal nu.

Via een motie wil hij voor elkaar krijgen dat de gemeente een tijdelijke ontheffing van 10 jaar verleent aan bewoners. ,,We hebben de grootst mogelijke problemen om voldoende woningen in deze regio te bouwen”, zeg Prinsen. ,,Dan is het vreemd om tegen deze mensen te zeggen dat ze uit hun chalets moeten. Het is geen goed moment.”

Bewoners die permanent op het vakantiepark wonen, kregen tijdens de controle een brief van de gemeente mee. Daarin staat dat bewoning tot 6 maanden gedoogd wordt. Langer mag niet. Het is evenwel niet zo dat bewoners op stel en sprong moeten vertrekken, liet de gemeente eerder al weten.

Geen alternatief

Toch leeft dat beeld bij sommige bewoners, aldus Prinsen. ,,Sommige mensen denken dat ze er acuut uit moeten. Maar ze hebben geen alternatief. Ze hebben hier niet op gerekend.” Veel mensen wonen al jaren op het park.

Prinsen benadrukt dat wel actie ondernomen moet worden bij brandonveilige woningen: ,,Als ergens een rottige caravan staat die brandgevaarlijk is, moet je dat niet gedogen.” Tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond wordt de motie van Lokaal Liberaal behandeld.