Volledig scherm
De Luikse Markt in Veldhoven

Luikse Markt in Veldhoven druk bezocht

VELDHOVEN - De Eindhovense Ria bezoekt al zeker 25 jaar markten in de regio. Zondag 17 juli bezoekt ze samen met haar schoonzus Sjan de Luikse Markt op het terrein van NH Koningshof. Al 53 jaar zijn ze elkaars schoonzusje en beide zijn inmiddels weduwe.

Waarom ze de markt bezoeken? "Het is gezellig en om onder de mensen te zijn", zegt Ria. "Maar we nemen ook altijd iets mee naar huis", weet Sjan. Ria: "Ik zou geen aard hebben als ik niets zou meenemen. Er moet iets gekocht worden."

Eric van Aerle uit Helmond is de organisator van de markt. Wat is nou het typische van een Luikse Markt? "Het is een markt in de openlucht met wat tierelantijntjes. Driehonderd kramen met de sfeer van oude spullen, een draaimolen, muziek en terrasjes."

Sterre en Constantijn houden van elkaar en van antiek. Ze gaan in Amsterdam starten met de opleiding Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed. "We zijn op zoek naar studieobjecten", zegt de Eindhovenaar. Een camera uit de jaren twintig is hun eerste aankoop.

De heer Groenveld uit Ede staat op de markt met 'platte zaken' zoals zijn waar op verzamelaarsbeurzen wordt geduid. Het zijn tijdschriften vanaf de jaren dertig. "De prijzen die er op staan zijn richtprijzen. Er kan nog iets vanaf", zegt hij tegen een belangstellende. En zo haalt iedere koper er de toegangsprijs van 3,50 euro met gemak weer uit.

Lees alles in het ED van maandag of in de digitale krant.

Volledig scherm
Bezoekers van de Luikse Markt in Veldhoven
Volledig scherm
Rondsnuffelen op de Luikse Markt in Veldhoven