Volledig scherm
De start- en landingsbaan van Eindhoven Airport/Vliegbasis Eindhoven. © Ronald Otter

Man uit Oerle wil compensatie voor geluidshinder Eindhoven Airport

VELDHOVEN - De bewoner van een pand aan de Kleine Vliet in Oerle, letterlijk onder de rook van Eindhoven Airport, wil financiële compensatie voor de geluidshinder die hij dagelijks van het civiele vliegverkeer ervaart.

Dinsdag verdedigt hij zijn verzoek tot nadeelcompensatie bij de bestuursrechter in Den Bosch. Tegenover zich treft hij de advocaat van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu.

De Oerlenaar, die zijn naam niet in de krant wil, zegt elke dag weer 'enorm veel overlast' te ervaren van het vliegverkeer. De man woont -vanaf 1989- hemelsbreed op anderhalve kilometer van de start- en landingsbaan. Niet alleen zijn woongenot wordt aangetast door het vliegtuiggeluid, ook heeft dit volgens hem waardedaling van zijn pand tot gevolg.

Welk schadebedrag hij gaat claimen, zegt de man nog niet te weten. ,,Ik ga deze kwestie in twee stappen afhandelen. In de eerste zaak moet worden vastgesteld of de enorme groei van het vliegveld te voorzien was op het moment dat ik er kwam wonen. Volgens mij was dat absoluut niet het geval. In tweede instantie komt de hoogte van de nadeelcompensatie aan de orde."