Volledig scherm
Een onbekende man sloeg 16 vitrineruiten in bij de Veldhovense keurslagerij Antonis. © Keurslagerij Antonis

Man veroorzaakt ravage bij slagerij in Veldhoven: 20 ruiten kapotgeslagen met hamer

VELDHOVEN - Een onbekende man heeft vrijdag zestien vitrineramen en vier etalageruiten van keurslagerij Antonis in het Citycentrum van Veldhoven ingeslagen met een hamer.

Daarna vertrok hij op de fiets. Tot nu toe is er nog geen spoor van de man gevonden. "Zoiets als dit hebben we nog nooit meegemaakt. Het is één grote ravage", zegt Mark Antonis, de eigenaar van het familiebedrijf. "Iets voor zes uur kwam de man binnen. Hij begon meteen de vitrineramen in te slaan. Vervolgens vertrok hij naar buiten waar hij nog eens vier ruiten met de hamer bewerkte. Toen vluchtte hij weg op de fiets." Volgens Antonis keek de man verward uit zijn ogen en was hij niet aanspreekbaar. 

Op de beelden van de beveiligingscamera is de man goed te zien. Het gaat om een blanke man van rond de 45 jaar. Omdat hij geen bekende is van de politie en er geen vergelijkbare voorvallen bekend zijn, tast de politie in het duister over de identiteit van de man en zijn eventuele motief. Hoewel er meerdere personeelsleden aanwezig waren in de winkel en in de werkplaats tijdens het voorval, heeft niemand ingegrepen. "Hij was al vertrokken voor we in de gaten hadden wat er precies gebeurde. Je hoort wel klappen, maar je denkt dat er iets valt, niet dat iemand de boel kort en klein slaat. Je schrikt je het leplazerus."

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar goed doet."
  2. WOZ-waarde breekt alle records: Deurne koploper in Zuidoost-Brabant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    WOZ-waar­de breekt alle records: Deurne koploper in Zuid­oost-Bra­bant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    De gespannen huizenmarkt is te voelen in de gemiddelde WOZ-waarde voor huizen. De gemeentelijke taxatie steeg dit jaar met bijna 8 procent ten opzichte van een jaar eerder, naar 248.000 euro. Dit is het hoogste niveau ooit én de hoogste stijging sinds jaren, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Deurne steeg de WOZ-waarde vergeleken met 2018 zelfs met 10,7 procent, de hoogste stijging in Oost-Brabant.