Tegenstanders van de bouw van twee nieuwe fastfoodrestaurants bij de Heistraat verzetten zich al maanden tegen het plan, onder meer met protestborden.
Volledig scherm
PREMIUM
Tegenstanders van de bouw van twee nieuwe fastfoodrestaurants bij de Heistraat verzetten zich al maanden tegen het plan, onder meer met protestborden. © archieffoto DCI Media

Massaal verzet in Veldhoven tegen allerlei bouw- en verkeersplannen. Wat zit daarachter?

VELDHOVEN - Wat is er de laatste tijd toch aan de hand in Veldhoven? Protestacties en -borden, petities, scheldpartijen op sociale media, verwijten en zelfs verdachtmakingen richting gemeentebestuur: wie de Veldhovense politiek ook maar een beetje volgt, moet het beslist zijn opgevallen dat inwoners massaal in verzet komen tegen allerlei bouw- en verkeersplannen. Wat zit daar achter?

 1. Frederieke kan beter met haar demente oma praten dankzij Veldhovense app

  Frederieke kan beter met haar demente oma praten dankzij Veldhoven­se app

  VELDHOVEN - ‘Dat ben ik’, zo heet de app die Veldhovenaar Robin van Otterdijk bedacht om makkelijker het gesprek aan te gaan met mensen met dementie. Hij werd geïnspireerd door zijn opa, de inmiddels overleden Olympisch kanovaarder Antoon Geurts. Foto’s hielpen hem bij het herinneren, en zo ontstond het idee voor de app waarin naasten herinneringen zoals foto’s en video's met een beschrijving kunnen vastleggen.
 1. Het seizoen van PSV: Götze teleurstellend en meer ervaren spelers nodig in Eindhoven
  Play
  Elfrink & De Mos

  Het seizoen van PSV: Götze teleurstel­lend en meer ervaren spelers nodig in Eindhoven

 2. Struinen door een walhalla van brocante kan in Asten-Heusden
  Play

  Struinen door een walhalla van brocante kan in As­ten-Heus­den