Volledig scherm
Cult en Tumult van start in De Schalm. © Ad Adriaans

Meer beleving op het Meiveld tijdens Cult & Tumult in Veldhoven

VIDEOVELDHOVEN - Met een optreden van de rockband Senq in theater De Schalm kende Cult & Tumult vrijdagavond een stevige start. De vijfmansformatie uit de Kempen speelde voor een goed gevulde en enthousiaste grote zaal onder meer een aantal nederrock-covers.

Op het Meiveld stond voorheen tijdens het festival een tent waarin bands optraden. Zaterdag werd met Früh, Food & Feest hier een nieuw concept neergezet. Paul Vredenberg en Jeroen Verhagen werden door de organisatie van Cult & Tumult hiervoor gevraagd. "We wilden iets anders dan wat het was. Vorig jaar stond bij The Post een podium en een aantal foodtrucks. Dat hebben we nu op het Meiveld uitgebreid en er met bankjes, zitzakken en strobalen een verblijfplaats van gemaakt. Er is nu meer beleving op het Meiveld en we zien dan ook dat de mensen blijven hangen", constateert Vredenberg zaterdagmiddag. Michel van der Heijden en Ilco Broekmans genieten vanaf een dubbeldekker van het optreden van de band Kosmos. De Veldhovenaren vinden het concept geslaagd. "Een tent is afgesloten, dit is opener. Maar alles staat of valt met het weer", klinkt het realistisch.

Zondag gaat het gratis toegankelijke festival verder met vooral veel muziek en straattheater op verscheidene locaties in Veldhoven. Kijk voor het complete programma op de website.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement