Volledig scherm
Mark Rommers en zijn vriendin Hilde Borgmans zamelen geld in voor een reis om de wereld © FotoMeulenhof

Met een miljoen dollar de wereld rond

VELDHOVEN - Een miljoen dollar, veel romantiek en de meest bijzondere plekjes van de wereld. Mark Rommers (29) en Hilde Borgmans (22) plannen de trip van hun leven.

Onder water dineren op de Malediven, met een helikopter de Himalaya bezichtigen. De Veldhovense Mark Rommers (29) en zijn van oorsprong Hapertse vriendin Hilde Borgmans (22) willen in stijl een reis om de wereld maken. Een miljoen dollar hebben ze daar voor nodig, die ze bij elkaar proberen te sprokkelen door advertentieruimte op hun speciaal opgerichte reiswebsite te verkopen. En dat werkt: de teller staat na twee maanden al op 16.410 dollar.

#Romance
'The Million Dollar Roadtrip #Romance' heeft Rommers het project gedoopt. Hij zette in het diepste geheim een bijbehorende website en Facebookpagina op, als valentijnscadeau voor zijn kersverse vriendin. "Ik had een ontbijtje op bed gemaakt", vertelt Rommers, terwijl hij 3 waxinelichtjes aansteekt en op tafel zet. "Het was ons eerste valentijnsontbijt." Vriendin Borgmans springt in: "'Hoe zou je het vinden om bekend te worden?' vroeg hij mij. Ik weet niet precies meer wat ik antwoordde, maar het maakte me wel nieuwsgierig."

Borgmans krijgt die ochtend het valentijnscadeau van haar leven: een reis om de wereld. Het stel moet alleen nog de benodigde miljoen dollar bij elkaar schrapen. Op hun reiswebsite verkopen ze daarom advertentieruimte. Alle bedrijven die nu een plekje kopen, komen later met hun advertenties langs in de blogs die het stel gaat maken tijdens de reis. "Ik denk dat het mijn enthousiasme is waarmee ik het verhaal vertel, waardoor bedrijven willen adverteren", zegt Rommers. Nu zijn dat voornamelijk bedrijven uit hun directe omgeving. Hoe succesvoller het project wordt, hoe meer nationale en internationale adverteerders ze willen benaderen.

Droomlocatie
De reis zal waarschijnlijk beginnen op de Malediven. Borgmans: "Het is zo mooi daar, als je de foto's bekijkt. Dat is echt een droomlocatie." Rommers heeft een chique hotel in Dubai hoog op zijn verlanglijst staan. "Met een miljoen dollar ben je ongelimiteerd. Dat maakt het voor lezers ook zo interessant, we gaan dingen doen die niet gewoon zijn."

Wanneer de reis van start gaat, weet het stel nog niet. Eerst maar eens die miljoen dollar bij elkaar krijgen. Over hoe lang de reis moet duren, hebben ze ook nog geen beslissing genomen. "Zolang de romantiek aan blijft", meent Rommers. Maar dat zit wel snor, want ze zijn 'heel erg verliefd' benadrukt hij met een grijns. Sinds 2 januari is het 'aan' tussen de 2. Ze wonen nog niet samen; Borgmans studeert in Antwerpen en Rommers werkt in Veldhoven. Ze kennen elkaar via het Veldhovense theater De Schalm, waar Rommers zich bezighoudt met de techniek. Borgmans kwam er begin 2016 stage lopen vanuit haar studie commerciële economie. Na eerst maanden om elkaar heen gedraaid te hebben, hebben ze elkaar nu eindelijk de liefde betuigd.

Zat zullen ze elkaar absoluut niet worden, verzekeren ze. Bovendien hebben de 2 al een klein voorproefje gehad op hun wereldreis. "We zijn naar Newcastle geweest met de boot", vertelt Rommers. Borgmans: "Dat was een reis van 3 dagen."