Muntenveiling Veldhoven: een halve ton voor een kartelrandje

VIDEOVELDHOVEN - Twee uiterst zeldzame munten gingen maandag, samen met zo'n 1500 andere exemplaren, onder de hamer in Veldhoven. ,,Wie biedt?", klonk het onder het systeemplafond.

 1. Wilma Balvers (1960-2021) kon blijven lachen hoe ziek ze ook was; ‘Het is wat het is’, zei ze dan
  PREMIUM
  In herinnering

  Wilma Balvers (1960-2021) kon blijven lachen hoe ziek ze ook was; ‘Het is wat het is’, zei ze dan

  Na haar slechtnieuwsgesprek in november vorig jaar besloot Wilma Balvers dat ze foto’s wilde laten maken, nu het nog kon. Op een van die foto’s is ze op de rug te zien, loopt ze weg met een koffer in haar hand. Zo wilde ze het zelf graag, want ze begon immers aan haar laatste reis. Haar verjaardag op 28 december haalde ze niet meer. Wilma overleed op kerstavond, in het bijzijn van haar man, dochters en kleinzoon.
 2. Mariënne van Dongen neemt na 8 jaar afscheid als wethouder in Veldhoven: ‘Ik zoek geen baantje of klusje, ik zoek een nieuw levenswerk’
  PREMIUM

  Mariënne van Dongen neemt na 8 jaar afscheid als wethouder in Veldhoven: ‘Ik zoek geen baantje of klusje, ik zoek een nieuw levenswerk’

  VELDHOVEN - Dat de politiek onvoorspelbaar kan zijn, dat wist Mariënne van Dongen-Lamers (53) natuurlijk al langer. Toch is het met pijn in het hart dat ze dinsdag na acht jaar afscheid neemt als wethouder in Veldhoven, en daarmee ook als voorzitter van de GGD Brabant Zuid-Oost en sociaal werkbedrijf Ergon. ,,Dit werk en hoe ik ben als persoon zijn nog nooit zo goed samengevallen.”