Volledig scherm
Nieuwe parcours van de Omloop der Kempen © Stichting Omloop der Kempen

Nieuw parcours voor wielerwedstrijd Omloop der Kempen in Veldhoven

VELDHOVEN - De wielerwedstrijd Omloop der Kempen wordt dit jaar verreden over een aangepast parcours.

De rit bestaat uit 2 'lussen', de noordlus en de zuidlus. De zuidlus blijft nagenoeg gelijk. Wat daar verandert is dat de renners dit jaar vanuit Westerhoven naar Dommelen rijden. Van daaruit fietsen ze langs het Eurocircuit en komen dan achter Bergeijk en Loo langs.

De meeste aanpassingen zijn gedaan aan de noordlus. Eerst rijden de wielrenners vanuit Vessem naar Oostelbeers. Via de Hillestraat loopt de route terug richting Vessem en over de Van Meelweg naar Westelbeers. Vanuit Westelbeers moeten de renners door agrarisch gebied richting Netersel en Hulsel. Volgens de organisatie van de wedstrijd kunnen deze open stukken met wisselende windrichtingen 'de koers openbreken'.

De veranderingen in het parcours vallen samen met het vertrek van Chris Kinders vorig jaar oktober. Hij zette zich 22 jaar in als parcoursbouwer voor de wielerwedstrijd. Drie anderen, onder wie koersdirecteur John van den Akker, hebben het nieuwe parcours uitgestippeld.

De kasseiwegen tussen Lage Mierde en Casteren blijven behouden in het parcours. Deze kasseistroken worden zelfs tweemaal aangedaan, zowel in de noordlus als in de zuidlus. De wielerwedstrijd wordt op 21 mei voor de 69e keer verreden, met de start en finish in de Dorpstraat in Veldhoven. Een dag eerder vindt een toereditie plaats van deze klassieker.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement