Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Nieuw wegenplan Veldhoven

VELDHOVEN - Een nieuwe versie van het veelbesproken en veelbekritiseerde Veldhovense wegenplan is donderdag naar de politieke partijen gestuurd ter inzage. Op 22 mei organiseert de gemeente een openbare inloopavond.

Het gereviseerde gemeentelijke verkeers- en vervoersplan (GVVP) is volgens wethouder Ad van den Oever ‘goed opgeschud.’ Het conceptstuk telt nu nog maar vijftig pagina’s. De eerste versie, die hij in juni 2018 na felle kritieken terugtrok, telde zo’n 160 pagina’s.

Dat eerste plan was veel te globaal, luidde de kritiek van veel Veldhovense politici en bezwaarmakers. Er was veel kritiek op wegen die mogelijk een nieuwe categorisering zouden krijgen.

Duidelijker beschreven

‘Het is een beleidsstuk’, riposteerde wethouder Van den Oever destijds: ,,De uitvoering komt later pas en is niet in beton gegoten.” De kritiek hield aan. Hij trok zijn plan terug.

Nu komt de gemeente met een nieuw plan, waarin ook de grootschalige infrastructurele ingrepen rond bedrijventerrein De Run zijn meegenomen. ,,We hebben geprobeerd het plan op een makkelijke manier te beschrijven”, zegt Van den Oever. ,,De wegcategorisering hebben duidelijker beschreven.”

Het uitgangspunt van het plan blijft evenwel hetzelfde. Het is een beleidsstuk. Eventuele ingrepen die in het plan beschreven staan, zijn nog niet definitief. ,,Dat was destijds het uitgangspunt en dat is het nu nog steeds. De uitvoering van de plannen komt separaat aan snee”, aldus Van den Oever. ,,We hebben dat nu alleen wat explicieter opgeschreven.”

Op 22 mei organiseert de gemeente een inloopavond over het plan in de foyer van theater De Schalm. Het plan ligt vanaf 13 mei tot en met 24 juni ter inzage in het gemeentehuis. Op 17 september moet de Veldhovense gemeenteraad een besluit nemen over het GVVP.