Volledig scherm
Hans Sonnemans is de nieuwe directeur van museum ’t Oude Slot in Veldhoven. © Museum 't Oude Slot

Nieuwe directeur voor museum 't Oude Slot in Veldhoven

VELDHOVEN - Hans Sonnemans is de nieuwe directeur van museum ’t Oude Slot in Veldhoven. Hij volgt interim-directeur Frank van Oortmerssen. Van Oortmerssen blijft als gastconservator bij het museum betrokken.

Veldhovenaar Sonnemans heeft zijn sporen verdiend in de museumwereld. In het verleden was hij onder meer conservator, museummanager en vestigingsdirecteur. Zo was hij verantwoordelijk voor het collectieplan voor de Nederlandse defensiemusea en realiseerde de registratie van twee musea in het Nederlands Museumregister.

De nieuwe directeur gaat inzetten op samenwerking met lokale cultuurpartners en andere regionale organisaties. “Zo zie ik nog veel kansen om in het museum het DNA van Veldhoven beter zichtbaar te maken”, aldus Sonnemans in een persbericht. ,,Ook zie ik mogelijkheden om de museumtuin en de directe omgeving verder te verlevendigen en verfraaien.”

  1. Balkunstenaar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    Balkunste­naar Touzani houdt het positief in Veldhoven

    VELDHOVEN - Een flinke schare voetballertjes was afgelopen zaterdag naar het Meiveld van het City Centrum in Veldhoven gekomen voor een 'meet-and-greet' met Soufiane Touzani. Hij is de pionier van het freestyle voetbal en de koning van de hooghoudtrucs. Touzani had voor zijn jonge fans méér in huis dan het laten zien van zijn voetbalkunsten. Hij bracht vooral een positieve boodschap. ,,Heb vertrouwen in de toekomst. Het maakt niet wat je doet, als je het maar goed doet."
  2. WOZ-waarde breekt alle records: Deurne koploper in Zuidoost-Brabant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    WOZ-waar­de breekt alle records: Deurne koploper in Zuid­oost-Bra­bant met stijging 10,7 procent. Hoe zit het in jouw gemeente?

    De gespannen huizenmarkt is te voelen in de gemiddelde WOZ-waarde voor huizen. De gemeentelijke taxatie steeg dit jaar met bijna 8 procent ten opzichte van een jaar eerder, naar 248.000 euro. Dit is het hoogste niveau ooit én de hoogste stijging sinds jaren, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Deurne steeg de WOZ-waarde vergeleken met 2018 zelfs met 10,7 procent, de hoogste stijging in Oost-Brabant.