Repetitie van de Veldhovense Revue.
Volledig scherm
Repetitie van de Veldhovense Revue. © Jean Pierre Reijnen

Nieuwe, eigentijdse vorm
bij Veldhovense Revue

VELDHOVEN - Na tien succesvolle producties van de Veldhovense Revue vond het bestuur het tijd om de balans op te maken. Het resultaat daarvan is dat het concept van de traditionele musical is verlaten en plaatsmaakt voor een eigentijdse vorm van theater.

De tweejaarlijkse theaterproductie werd voor het eerst in 1998 opgevoerd. In het kader van de viering van het 100-jarig bestaan van de Rabobankorganisatie worden onder de noemer ‘Toekomst door Samenspel’ lokale initiatieven ontplooid.

Quote

De combinatie van fictie en lokale herkenbaar­heid staan garant voor een leuke avond

Guus Smits

De directie van de toenmalige Rabobank Veldhoven miste een spraakmakend evenement dat de saamhorigheid in de gemeenschap kon bevorderen. Het initiatief van de bank leidde tot tien edities van de revue die elke keer in december volle zalen trok in theater De Schalm. Ditmaal is de titel Wat zou je doen met zes miljoen?. ,,De belevenissen van de gefingeerde familie Van Veldhoven staan centraal in de nieuwe productie. Alle gezinsleden hebben op de een of andere manier verbinding met Veldhoven. De combinatie van fictie en lokale herkenbaarheid staan garant voor een leuke avond”, zegt bestuurslid Guus Smits.

Led wall

Wat kan het publiek verwachten? ,,We introduceren een enorme led wall van 10 x 5 meter. Deze fungeert als virtueel decor en hierop worden eerder gefilmde scènes getoond. Deze scènes worden afgewisseld met liveoptredens.”

Bijzonder is ook de lancering van de Veldhovense girl band SIZZ tijdens de voorstellingen. En er is een verrassend debuut. ,,Ditmaal maakt de hulphond van het gezin Van Veldhoven deel uit van de cast. Dit is nog niet eerder vertoond en een uitdaging op zich”, weet Smits.

Veldhovense musici

De muzikale begeleiding is weer in handen van een uit Veldhovense musici geformeerde band. De voorstellingen van Wat zou je doen met 6 miljoen? vinden plaats in Theater De Schalm op 6 tot en met 9 december en op 13 tot en met 15 december. Voor de avondvoorstellingen op 8, 13, 14 en 15 december en voor de middagvoorstelling op zondag 9 december zijn nog plaatsen beschikbaar.

Kaartverkoop vindt plaats aan de kassa van Theater De Schalm in Veldhoven.