Bestuurder Jessica Vogel (r) van Zorg in Oktober:  ,,Er is de laatste jaren veel gevraagd van medewerkers in de zorg. Door krapte op de arbeidsmarkt worden al jaren alle zeilen bijgezet. De coronapandemie heeft ook zeker zijn tol geëist, terwijl we niet weten wat er mogelijk in het najaar en de winter op ons afkomt.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurder Jessica Vogel (r) van Zorg in Oktober: ,,Er is de laatste jaren veel gevraagd van medewerkers in de zorg. Door krapte op de arbeidsmarkt worden al jaren alle zeilen bijgezet. De coronapandemie heeft ook zeker zijn tol geëist, terwijl we niet weten wat er mogelijk in het najaar en de winter op ons afkomt.” © Kees Martens/DCI Media

Noodscenario door personeelstekort bij zorginstelling voor ouderen in Veldhoven

VELDHOVEN - Het personeelstekort in de zorg laat zich in Veldhoven op pijnlijke wijze voelen. Vanaf 1 september gaat ouderenzorgorganisatie Oktober bij de locaties Merefelt en Leuskenhei over op een noodscenario. 

  1. Brabantse ic-teams sturen brandbrief aan Hugo de Jonge: ‘We houden het niet vol’
    PREMIUM

    Brabantse ic-teams sturen brandbrief aan Hugo de Jonge: ‘We houden het niet vol’

    DEN BOSCH - Ic-teams uit tien Brabantse ziekenhuizen hebben een brandbrief gestuurd aan Hugo de Jonge en Ernst Kuipers. Volgens de intensivisten eist de fysieke en emotionele belasting van coronazorg z'n tol en is de kwaliteit van de zorg in gevaar. Nog verder opschalen van ic-capaciteit is volgens deze Brabantse teams een utopie geworden. ‘De bevolking lijkt niet te beseffen hoe dicht we bij de grens zitten'.