Volledig scherm
PREMIUM
Het Maxima Medisch Centrum. © ANP

NVZ: Het piept en het kraakt in ziekenhuizen door personeelsgebrek

VELDHOVEN Dat het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven wegens personeelsgebrek drie van de achttien bedden moet sluiten op de afdeling intensive care voor baby's, verrast de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) niet. Meer ziekenhuizen nemen maatregelen of overwegen dat. 

 ,,Het piept en het kraakt. De rek is eruit. We krijgen uit het hele land meldingen van ziekenhuizen over personeelsgebrek", zegt NVZ-woordvoerder Wouter van der Horst. ,,De werkdruk neemt toe, er wordt geschipperd. Ziekenhuizen proberen van elkaar personeel te lenen." In Alkmaar gingen recent twee operatiekamers dicht. In Rotterdam draaide een spoedpost enkele malen de deur op slot vanwege een te grote toestroom van patiënten.

  1. 1 jaar burgemeester Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
    PREMIUM
    video

    1 jaar burgemees­ter Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht

    DEN BOSCH - Je vijftigste verjaardag vieren en dan ook maar tegelijkertijd de polonaise lopen voor je 25-jarig huwelijk. Alle reden voor een feestje, toch? Burgemeester Jack Mikkers huurde met zijn echtgenote Astrid Baggermans café De Unie af om in beslotenheid een feestje te bouwen. Het is dat er geen biljart staat, anders had special guest John de Bever ongetwijfeld op het groene laken gestaan. Of anders zijn zingende vrouw Astrid wel, of anders Mikkers zelf wel.