Volledig scherm
Zo komen de nieuwe parkappartementen in Oerle eruit te zien.

Oerles nieuwbouwplan geïnspireerd op Engelse landhuisstijl

OERLE - In dorpscentrum d’Ouw School in Oerle vond zaterdag de start plaats van de verkoop van de zeventien appartementen in plan Ter Lijnden in Oerle. De bouw door BMV gaat van start zodra 70 procent is verkocht.

Mevrouw Coppens uit Deurne is op zoek naar een appartement in Veldhoven om dichter bij haar familie te wonen. Ze is vol lof over de ligging van het complex, aan de rand van de groene long tussen de wijken Kerckhoeve en Bogaerdhoeve. "Kleinschalig en een mooie ligging", vindt ze. Rutger de Jong is projectontwikkelaar bij Land ’s Heeren. Hij legt uit waar de naam Ter Lijnden vandaan komt. "Dat was de naam van een hoeve die in de vijftiende eeuw in Kerkoerle stond. Waarschijnlijk kreeg de hoeve deze naam omdat die naast een lindeboom stond."

Balkon
De architectuur van het gebouw is geïnspireerd op de Engelse landhuisstijl. Het ontwerp is van de in Eindhoven gevestigde VFO Architects. Het uit vier woonlagen bestaande gebouw wordt opgetrokken in een rood genuanceerde baksteen die met de hand gemaakt is. Elk appartement heeft uitzicht op het park en krijgt een terras of balkon variërend van 11 tot 63 vierkante meter. Er is keuze uit vijf basistypes van 113 tot 181 vierkante meter. Om de woningen meer cachet te geven, is gekozen voor een plafondhoogte van minimaal 2,70 meter. Voor elke woning is er een overdekte parkeerplaats op het eigen terrein. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen die de energie leveren voor algemene voorzieningen zoals de lift en verlichting in de hallen. De prijzen lopen uiteen van 319.000 tot 499.000 euro vrij op naam.

Gecharmeerd
Het echtpaar Van Vugt, midden zeventig, woont al twintig jaar in de wijk Berkt. Ze kunnen hun tuin nu nog prima bijhouden, maar blijft dat zo? Ze zijn zeer gecharmeerd van de kleinschaligheid. Van Vugt is zuinig op zijn auto die nu altijd in de garage staat. "Die zal ik hier wel missen. En mijn vrouw zorgt ervoor dat de tuin er altijd piekfijn bij ligt. Kan zij die wel missen?" Met een brochure onder de arm gaat het koppel het allemaal nog eens overdenken.