Volledig scherm
Jack Mikkers de nieuwe burgemeester van 's-hertogenbosch arriveert op het stadhuis

OM start onderzoek naar burgemeestersprocedure Den Bosch

DEN BOSCH/VELDHOVEN -  De commissaris van de Koning in Noord-Brabant heeft het Openbaar Ministerie verzocht een oriënterend onderzoek te doen naar de waar- en onwaarheden rond de burgemeestersprocedure 's-Hertogenbosch.

Het OM heeft laten weten dit verzoek te willen honoreren. De Rijksrecherche zal op zeer korte termijn een onderzoek opstarten.

Burgemeester Jan Hamming van Heusden heeft maandagmiddag op het allerlaatste moment zijn kandidatuur voor Den Bosch ingetrokken om burgemeester in Zaanstad te worden. Burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven schoof daardoor op van plek twee naar de eerste plek op de lijst van de vertrouwenscommissie die de nieuwe burgemeester van Den Bosch zocht. Dat werd begin deze week door verschillende betrouwbare bronnen aan het Brabants Dagblad bevestigd.

Reactie Jack Mikkers
Jack Mikkers, de huidige burgemeester van Veldhoven, heeft ondanks de ontstane onrust nog steeds heel veel zin om straks in Den Bosch te beginnen. Dat was woensdag zijn eerste reactie op de publicatie met alle ins en outs over de burgemeestersbenoeming in Den Bosch. ,,Ik ben blij met het besluit van de gemeenteraad”, laat hij weten. ,,Ik heb er heel veel zin in om burgemeester van Den Bosch te zijn.”

De huidige burgemeester van Den Bosch, Ton Rombouts, liet woensdag tijdens de laatste raadsvergadering weten dat er 'een slagveld' is aangericht. Hij gaf aan dat hij woensdag 'iedereen heeft gebeld' om zijn excuses over te brengen na het lezen van het krantenartikel. Dat deed hij ondanks dat de lekken 'niet zijn verantwoordelijkheid' waren. "Sorry, sorry, sorry", zo heeft Rombouts de betrokkenen medegedeeld.