Volledig scherm
Een woning in de Oranjewijk in Veldhoven. © Woonbedrijf

Onderhoud Oranjewijk Veldhoven bijna voltooid

VELDHOVEN - Woningcorporatie Woonbedrijf is bijna klaar met het onderhoud van 162 woningen in de Veldhovense Oranjewijk. Alle woningen zijn van energielabel F naar B gegaan.

De bewoners krijgen geen huurverhoging als gevolg van het onderhoud, meldt Woonbedrijf. Door het aanbrengen van extra isolatie is de verwachting dat bewoners minder geld kwijt zullen zijn aan stookkosten.

Sinds maart dit jaar is de corporatie bezig met groot onderhoud aan de eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen van de Oranjewijk. ,,De woningen hebben nieuwe dakpannen, dakramen en dakkapellen gekregen en het dak is geïsoleerd”, zegt een woordvoerder van Woonbedrijf.

Daarbij zijn oude, nog bruikbare, dakpannen gereinigd en opnieuw geplaatst. De gevels van de woningen zijn voorzien van mechanische ventilatie.

Nestkasten

Verder heeft de corporatie nestkasten in de woningen aangebracht, voor onder meer de huismus, gierzwaluw en vleermuis. ,,Die nestkasten zitten in de zijgevels van sommige huizen en onder de goten”, aldus de woordvoerder.

Bewoners van de Oranjewijk hoefden hun huis overigens niet te verlaten. Alle werkzaamheden vonden aan de buitenkant plaats. Woonbedrijf is bezig met het onderhoud van de laatste paar huizen. ,,Het laatste blok wordt op dit moment onder handen genomen. Volgende week is alles klaar”, zegt de woordvoerder.

Woonbedrijf bestiert in totaal zo’n 33.000 woningen in Eindhoven en omstreken. Zo’n 1100 daarvan staan in Veldhoven.